Парк Культури та відпочинку: концепцію облагородження громадського простору виставлять на публічне обговорення

12:09 22 Лютого 2023

Стан парку Культури та відпочинку по вулиці Трускавецькій часто обговорюють мешканці міста, згадуючи яким він був десятиліттями раніше. Дрогобичани пригадують як каталися на катамаранах, як на сцені під відкритим небом відбувалися концерти та інші творчі виступи, а ще тут було чимало атракціонів. Відновити парк та створити саме тут осередок відпочинку та розваг – саме таке завдання сьогодні ставить міський голова Тарас Кучма перед посадовцями мерії.

Так, 21 лютого під головуванням заступника міського голови Романа Москалика відбулося засідання робочої групи щодо облаштування парку.

У підсумку робоча група напрацювала низку ідей щодо облаштування сцени, території для атракцій, спорудження фонтану в озері, доповнення скейтмайданчика спортивним майданчиком, облаштування пішохідних зон, максимальне збереження зелених насаджень, та інших родзинок, які вабитимуть містян та гостей у паркову зону.

Також обговорили стан комунікацій, необхідність облаштування громадської вбиральні та парковки.

Ці пропозиції подано на розгляд фахівців з питань містобудування та архітектури.

Після напрацювання проектної пропозиції, її виставлять на обговорення з громадськістю. Відтак буде проведено консультації.

Опісля проект доопрацюють та подадуть на завершення у відповідні інстанції.

Роботи з облаштування парку планують розпочати у другій половині 2023 року, якщо цьому сприятиме ситуація з можливістю використання бюджетних коштів.

Фото ілюстративне

Перейти до вмісту