Парковка на Пилипа Орлика стала безкоштовною: плату за паркування на новому майданчику повністю скасували

10:21 30 Серпня 2022

На парковці по вулиці Пилипа Орлика повністю скасували плату за паркування. Таке рішення було прийнято з метою заохочення водіїв користуватись новою парковкою.

В той час як вартість паркування на вулиці Пилипа Орлика знизили з 10 до 5 гривень, водії вперто продовжували залишати свої автівки хаотично – біля міської поліклініки, автостанції, ринку, чим створювали скупчення автотранспорту та блокували заїзди до прибудинкових територій.

Відтак КП «Служба муніципального управління», спільно з керівництвом громади, прийняли рішення про скасування вартості паркування на вулиці Пилипа Орлика.

Про це повідомила адміністрація комунального підприємства, яка обслуговує парковку.

Місця на новому облаштованому майданчику вистачить усім, – наголошують у КП «СМУ».

Нову парковку на вулиці Пилипа Орлика облаштували, щоб заохотити водіїв паркуватися без порушень правил дорожнього руху, а вулички та двори розвантажити від автомобільного транспорту.

До слова, у Дрогобичі діє зручна система мобільного паркування. Для дрогобичан та гостей міста запровадили можливість зручної безготівкової оплати за послугу паркування через застосунок UNIP. За допомогою мобільного додатку водії мають змогу знайти парковку, прокласти маршрут на карті та оплатити послугу паркування за допомогою банківської карти безпосередньо через застосунок. Паркування через мобільний додаток доступне на чотирьох локаціях, де облаштовано паркувальні майданчики та паркомати — вулиця Івана Франка, Пилипа Орлика, Данила Галицького та Миколи Лисенка.

Також на інтернет-порталі ДМР у рубриці «Smart City» доступна інтерактивна мапа парковок міста.

Перейти до вмісту