Орієнтири на західне партнерство: офіційна делегація з Дрогобича відбула до Польщі

10:16 1 Червня 2022

Повномасштабна війна росії проти України триває 98 день. За ці три місяці відносини між Україною та сусідньою Польщею суттєво змінилися. Щодня український народ відчуває допомогу, яку польські друзі та волонтери надають нам для протистояння російській навалі. Дрогобич не став винятком. Саме завдяки багаторічній налагодженій співпраці між місцевим самоврядуванням Дрогобича та містами Польщі, ми отримуємо тони вантажів з важливою гуманітарною допомогою, серед якої й карети швидких, ліки, продукти харчування, медичне обладнання, меблі тощо.

Чи не найбільше допомоги в Дрогобич скеровують міста Краків, Битом та Перемишль. Так, від Битома отримано рації для військових, ліки, медичні засоби, препарати для ведення операційних маніпуляцій, дитячі засоби гігієни та харчування. Десятки вантажівок з медикаментами, засобами гігієни та продуктами. Також саме в Битомі першими закупили та передали реанімобіль для медичних потреб міста. Доставив автомобіль особисто очільник Битома Маріуш Волош.

Плече допомоги Дрогобичу активно підставляє і Краків. Саме з цього міста до Дрогобича було доставлено перший гуманітарний вантаж. Серед якого – медикаменти, засоби гігієни, продукти харчування, 5 тонн хлорного вапна, медичне обладнання для реанімаційного відділення лікарні (інкубаційні трубки, катетори венозні та ряд інших розхідних матеріалів, які необхідні медичним працівникам), продуктові набори для людей похилого віку та 150 пакунків з солодощами для дітей, ноутбуки для дітей-сиріт, які втратили маму. Тонни допомоги дрогобичани отримали й від водоканалу Кракова – там практично першими відгукнулися на війну в Україні. Делегація водоканалу Кракова на чолі з головою правління Пйотром Зєнтарою також побували у Дрогобичі та доставили сюди важливий вантаж.

Підтримку та допомогу Дрогобичу надсилає і Перемишль. Мер Перемишля Войцех Бакун особисто відвідав місто Котермака та зустрічався з керівництвом громади. Відтак в місто скеровували важливий гуманітарний вантаж.

Сьогодні, 1 червня, офіційна делегація на чолі з міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою відбула до Польщі. Впродовж кількох днів делегація зустрічатиметься з посадовцями та волонтерами міст Кракова, Битома та Перемишля. Міста Битом та Перемишль є містами-побратимами Дрогобича. Співпраця між Дрогобичем та цими містами триває більше десятка років. Партнерство з Краковим для Дрогобича є особливим. Насамперед, мова йде про чотирирічну співпрацю Дрогобицького та Краківського водоканалів. Запланована офіційна зустріч очільників міст – Яцека Майхровського та Тараса Кучми. Про деталі зустрічей та нові домовленості поінформуємо у наступних публікаціях.

Перейти до вмісту