Орест Каракевич: Перемир’я на Донбасі є несправжнім, фейковим

8:31 26 Серпня 2021

Перемир’я на Донбасі є несправжнім, фейковим. Так вважає Орест Каракевич – учасник АТО, майданівець, секретар Дрогобицької міської ради.

Про це він розповів у прямому ефірі телемарафону, присвяченого Дню Незалежності, на телеканалі “Еспресо“.

“Ніякого перемир’я насправді немає. Владі необхідно зрозуміти одну найважливішу річ: ворог розуміє лише силу, а ніякі перемир’я з Російською Федерацією ні до чого доброго не приведуть. Те, що перемир’я було порушене в перші пів години після його підписання, – це дуже показово. Будь-які домовленості чи підписання договорів з окупантом Російська Федерація розуміє лише як слабину. А якщо ти спілкуєшся з ними з боку сили, тоді вони починають розуміти, що потрібно якось “дагаваріватса”. Хоча їхні домовленості яйця виїденого не вартують – вони одразу їх порушують. Якщо президент хоче стати справді головнокомандувачем і президентом своєї країни, він повинен це зрозуміти. Те, що сьогодні вперше за його каденції відбувся військовий парад, свідчить, що, можливо, в нього в голові починає щось мінятися”, – зазначив Орест Каракевич.

Великою проблемою військовий вважає те, що в деяких ситуаціях українським військовим забороняють стріляти у відповідь.

“Відповідь ворогу ускладнилася через те, що для відповіді потрібні незрозумілі команди, незрозумілі дозволи. Хоча, як на мене, це – дурість. Бо навіть якщо керуватися Статутом ЗСУ, якщо йде загроза здоров’ю і життю бійця, то він має право відповідати, не чекаючи ніяких вказівок і дозволів. Саме цим мають керуватися командири всіх рівнів”, – переконаний він.

Воїн наголосив, що не можна забороняти нашим військовим вести контрснайперську гру, не можна нашим військовим забороняти відповідати: “На кожного пораненого має бути 10 поранених з боку ворога, на кожного нашого вбитого – сотня вбитих ворогів. Тільки така відповідь змусить ворога дотримуватись домовленостей”.

За період перемир’я загалом зафіксовано понад дві тисячі обстрілів, за підрахунками тристоронньої контактної групи загинуло 45 українських військовослужбовців, 163 отримали поранення.

https://zahid.espreso.tv/

Перейти до вмісту