Одна з десяти: Дрогобицька територіальна громада стала фіналістом проєкту «Рада твого району»

12:42 24 Березня 2021

Відділ молодіжної політики управління молоді та спорту Львівської ОДА спільно із громадською організацією «Львівський Молодіжний Клуб», випускниками програми особистісного та професійного розвитку «Державотворець» та комісією з питань молоді та спорту Львівської обласної ради обрали 10 територіальних громад Львівщини, які візьмуть участь у проєкті «Рада твого району».

Проєктом передбачено створення і розвиток молодіжних рад у громадах Львівської області.

Отже, учасниками проєкту стали наступні територіальні громади:
Бродівська;
Старосамбірська;
Миколаївська;
Дрогобицька;
Золочівська;
Жовківська;
Ходорівська;
Меденицька;
Буська;
Добросинсько-Магерівська.

Про це йдеться на сайті Львівської обласної державної адміністрації.

Серед основних акцентів, які були важливими при виборі громад для цьогорічних виїздів – наявність ініціативної групи молоді, активного учнівського самоврядування, інститутів громадянського суспільства, сприяння місцевої влади та ін.

«Загалом на проєкт зареєструвалась 21 територіальна громада. Попередньо планували обрати 7 громад, але збільшили кількість до 10, адже через подані заявки побачили всі критерії готовності громади у найближчі терміни створити молодіжний консультативно-дорадчий орган», – зазначив керівник проєкту «Рада твого району» Данило Шевчук.

«Нам приємно, що територіальні громади активно долучаються до розвитку молодіжної політики на місцях. В поданих заявках усі громади виявили бажання створювати молодіжні ради. Ми розділили громади на декілька груп у відповідності до готовності та розуміння процесів створення дорадчого органу. Це не означає, що маємо тільки 10 переможців і будемо працювати лише з ними, решта 11 громад буде охоплено проєктом також, просто в іншій формі. Організатори спільно забезпечать всебічну підтримку громадам у цьому напрямку, адже наша мета – створити на Львівщині сприятливі умови для розвитку молодіжного середовища», – зазначила керівниця відділу молодіжної політики Софія Курман.

У відділі також зазначають, що цьогоріч на території Львівської області за підтримки Міністерства молоді та спорту України відбудеться всеукраїнський форум молодіжних рад.

За матеріалами ЛОДА

Перейти до вмісту