Обрали Дрогобич: сотий філіал комп’ютерної академії IT STEP відкрили на базі НВК «Зефір» | Відео

13:38 26 Вересня 2022

У Дрогобичі офіційно відкрили комп’ютерну академію IT STEP. Заклад релокував з міста Нікополь. Офіційне відкриття відбулося у суботу, 24 вересня. Свої двері академія відкрила на базі НВК «Зефір».

З пропискою у Дрогобичі керівництво академії та персонал привітав міський голова Тарас Кучма. Під час відкриття міський голова також підписав Меморандум про співпрацю між міською радою та академією, в межах якої діти, мешканці громади, освітяни, службовці та ВПО матимуть змогу поглиблювати навики у сфері ІТ.

Коли релокований бізнес обирає Дрогобич, це свідчить, що наша команда та депутатський корпус недарма працюють над залученням інвестицій у громаду, приймають ефективні рішення. Інвестиції – не лише кошти чи активи, а й соціальний капітал, нові знання, які сприятимуть подальшому розвитку громади. Також ми бачимо, як налагоджується співпраця між релокованим та місцевим бізнесом. Дякую за довіру керівництву академії та високу оцінку роботи наших структурних підрозділів, які здійснювали супровід релокації закладу. Переконаний, що академія матиме розвиток, а ті, хто навчатимуться у ній стануть першокласними фахівцями в ІТ-галузі, – прокоментував подію міський голова Тарас Кучма.

Нагадаємо, у червні цього року академія релокувала з міста Нікополя до Дрогобича. Відтак її керівництво звернулося до місцевого самоврядування з проханням допомогти вирішити низку питань щодо пошуку приміщення, промоції, налагодження партнерських відносин з закладами освіти та ініціативою подальшої співпраці. Таку допомогу надало управління цифровізації, інформаційної політики та комунікації ДМР, управління інвестицій та еконічного розвитку, управління майна громади, а також відділ освіти.

Як зазначає керівник філії IT STEP Кирило Сушко, комп’ютерна академія свою діяльність розпочала у 1999 року. За цей період її представництво відкрито в 21 країні світу. У Дрогобичі започатковано сотий філіал.

Перейти до вмісту