«Ні – рускому міру!»: після 30 років перерви, у Дрогобичі знову повертаються до питання перейменування вулиць та об’єктів на український лад

10:55 11 Квітня 2022

Триває дев’ятий рік вторгнення росії на українські землі. Від 24 лютого московські загарбники вкрали спокій у кожного українця. Війська «освободителів» знову чинять звірства, які у 30-40 роках минулого століття на теренах заходу України творили НКВДисти. Українці добре знають свою історію, тому після Бучі, Бородянки, Маріуполі, Ірпеня, Гостомеля, де знайдено тисячі вбитих, закатованих мирних мешканців – не може бути ані прощення, ані толерантності до будь чого, що уособлює «рускій мір». А найстрашніше тут – вкрадене московитами дитинство та забране життя сотень українських дітей.

У понеділок, 11 квітня, це питання гостро постало на щотижневій нараді у Дрогобицькій міській раді.

Всі ми знаємо з чого починається пропаганда «руского міра» – їхня мова та культура. Після всього, що ці нелюди натворили в Україні, ми не можемо бути толерантними до будь чого російського. Настав час витіснити все московське з терен України, – прокоментував міський голова Тарас Кучма.

Як наслідок, очільник громади доручив відповідним структурним підрозділам підготувати проекти рішень сесії міської ради з перейменування вулиць та об’єктів, які у своїх назва містять прізвища російських митців, поетів та мають прив’язку до «руского міра». Ці проекти рішень планують винести на розгляд депутатського корпусу вже на найближче сесійне засідання.

Нагадаємо, що першим демократичним скликанням Дрогобицької міської ради було внесено зміни до назв вулиць та об’єктів, найменованих у радянські часи.

Перейти до вмісту