Ні закон, ні мораль — не указ: У місті візьмуться за продавців алкоголю та сигарет дітям

16:11 14 Листопада 2019

Продаж алкоголю та сигарет особам до 18 років —  порушення закону. За інформацією Державної фіскальної служби України, суб’єктам господарювання у випадку продажі алкоголю чи тютюну неповнолітнім загрожує штраф та анулювання ліцензії.

Нагадаємо, що статтею 17 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» визначено відповідальність суб’єктів господарювання, які продають алкоголь чи тютюн особам, що не досягли 18-річного віку. До таких суб’єктів застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у сумі 6800 гривень.

Окрім фінансової відповідальності, суб’єкта господарювання за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім чекає анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Про проблему вільного доступу неповнолітніми до алкоголю та тютюну у Дрогобичі говорили вчора, під час засідання у міськраді. Цю проблему озвучив отець Іван Паньків, який наголосив, що крім виховання духовного, патріотичного, етичного, варто вжити радикальних заходів у місті щодо продажу алкоголю і тютюну неповнолітнім. Найбільшою проблемою, за словами отця, є нічні магазини, де молодь має вільний доступ до згубних речей.

На підставі звернення отця Івана Паньківа, користуючись присутністю на засіданні представника поліції, заступник міського голови Василь Качмар ініціював нараду, в ході якої відповідальні структурні підрозділи міськарди спільно з правоохоронцями напрацюють заходи боротьби з продавцями алкоголю та сигарет дітям у Дрогобичі.

Учасники засідання також закликали правоохоронців вжити заходів щодо притягнення до відповідальності суб’єктів, які здійснюють торгівлю алкоголем у місті в нічну пору.

Нагадаємо, на теренах міста Дрогобича діє рішення виконавчого комітету міської ради №22 від 22 січня 2008р. «Про заборону торгівлі алкогольними напоями у закладах торгівлі та громадського харчування міста Дрогобича у нічний час». Це рішення забороняє торгівлю алкогольними напоями у закладах торгівлі з 22:00 до 8:00, у закладах громадського харчування — з 23:00 до 8:00.

Також у місті Дрогобичі діють Правила торгівлі алкогольними напоями, які затверджені рішенням Дрогобицької міської ради №1408 від 29 жовтня 2014 року.

Перейти до вмісту