Нижньогаївський НВК та Медвежанська гімназія отримали нові «Школярики» для комфортного довезення учнів

11:27 21 Листопада 2022

У комфорті та безпеці добиратимуться на навчання – днями два освітніх заклади територіальної громади Дрогобича — Нижньогаївський НВК та Медвежанська гімназія отримали нові автобуси «Школярик».

Ключі від шкільних автобусів керівникам освітніх установ передали очільник громади Тарас Кучма та начальник відділу освіти Віталій Вовків.

Нові транспортні засоби оглянули вчителі та учні — освітянська сім’я двох закладів радіє, адже тепер діти матимуть змогу добиратись на навчання у комфорті та теплі.

Якісне навчання дітей — наш пріоритет про який ми маємо дбати, щоб забезпечити школярам нашої громади максимально комфортні умови добирання до освітніх установ. Впевнений, що нові автобуси будуть добре служити та забезпечать швидке і безпечне перевезення учнів. Тож тепер за школярів можуть бути спокійні як батьки так вчителі і ми, — зазначив Тарас Кучма.

Загалом, від початку повномасштабного вторгнення росії на українські землі, на запит районної військової адміністрації, відділ освіти Дрогобицької міської ради передав чотири з п’яти шкільних автобуси на потреби ЗСУ. Відтак, за словами керівника відділу освіти Віталія Вовківа, найперше нові «Школярики» вирішили скерувати в ті села, у яких першими їх вилучили.

Нові автобуси — результат нашої роботи в напрямку покращення умов добирання учнів. Окрім цього, вони забезпечать не лише довезення учнів до навчальних установ територіальної громади, а й дають можливість возити дітей на екскурсії. Зараз очікуємо передачу ще трьох нових автобусів «Школярик». Відтак, після отримання будемо направляти їх в ті села громади, де є найбільша в них потреба, — коментує Віталій Вовків.

Нагадаємо, кошти на закупівлю автобусів виділяли шляхом співфінансування: 60% — місто та 40% — ЛОВА. Сучасні автобуси оснащені всім необхідним для довозу школярів, зокрема для транспортування дітей з інклюзією.

Перейти до вмісту