Не зраджують традиції: Тарас Кучма спільно із дитячим парламентом та талановитою молоддю міста прикрасили головну ялинку

13:25 15 Грудня 2021

З початком тижня у Дрогобичі встановили головну новорічну ялинку міста. Зелене дерево традиційно постало в центрі Дрогобича, його уже одягли в святкову ілюмінацію.

15 грудня головну красуню Дрогобича почали прикрашати іграшками та святковим декором. За традицією, перші прикраси на ялинку почепив спільно із талановитою молоддю міста керманич громади Тарас Кучма. До дійства залучили представників Дитячого парламенту та учнів Художньої школи Дрогобича. Останні створили та розмалювали кілька десятків яскравих новорічних прикрас, які цьогоріч і склали основу декору міської ялинки: це ангели, яскраві птахи, зірки та міфічні герої.

Ідею прикрашати новорічну ялинку міському голові спільно із талановитою молоддю Дрогобича – започаткували кілька років тому. Дійство викликає щирі емоції та захоплення зі сторони молоді.

До цьогорічного дійства долучилися заступник міського голови Андрій Ковч, організаційний відділ, КП “Служба муніципального управління”, Центр соціальних служб, Управління культури та розвитку туризму, Дитяча художня школа.

Окрім новорічної красуні, в центрі міста та вулицях Дрогобича монтують святкові гірлянди. Ними прикрасять вулицю Грушевського, парк Степана Бандери, парк Заньковецької тощо.

Також, напередодні свят, місто набуде урочистої атмосфери із відкриттям Різдвяного ярмарку на Площі Ринок. Паралельно в центрі Дрогобича та на Площі Замкова гора встановлять кілька яскравих фотозон, біля яких усі бажаючі впродовж свят зможуть робити яскраві світлини. Функціонуватиме в центрі міста і величезна гірка для катання на санчатах – комунальники уже почали її формувати.

Відтак 18-19 грудня у Дрогобичі відкриє свої двері Резиденція Святого Миколая та буде проведено святковий квест для родин. Резиденція функціонуватиме у вежі Костелу.

Додамо, головну ялинку міста урочисто відкриють 19 грудня о 16:00. Дійство буде колоритним та цікавим, включатиме в себе театральну виставу від Музично драматичного театру імені Ю. Дрогобича, фаєр-шоу від театру «Глорія» та приїзд Святого Миколая і його помічників.

На відкриття головної ялинки запросять дітей із сіл Дрогобицької громади – повідомила Леся Татарська, завідувач відділу культури та мистецтв Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Перейти до вмісту