«Нереалізовані мрії»: у Міжнародний День захисту дітей у Дрогобичі пом’янули діток, життя яких обірвала війна

13:51 1 Червня 2022

Цьогоріч День захисту дітей у Дрогобичі розпочали із молитви за невинно загиблими у війні дітьми.

1 червня, в обідню пору, мешканці Дрогобича, учні та працівники мерії долучились до акції-пам’яті «Нереалізовані мрії» та зібрались на Площі Ринок, щоб хвилиною мовчання та запаленими лампадками згадати усіх діток, життя яких обірвала жорстока війна.

Сьогодні емоційно дуже складний день, я думала, що ми вже починаємо пристосовуватись до війни, але це неможливо, до неї неможливо звикнути і пробачити ті жахіття, які приніс на наші землі окупант. Війна щоденно нагадує про себе та залишає свій слід у наших серцях на все життя. І найгірше те, що ми не знаємо скільки ще таких іграшок ми будемо тут залишати, скільки ще маленьких життів забере рука москви. Дай Бог, щоб кількість невинних душ не поповнювалась, — наголосила радниця міського голови Світлана Маменька.

На сходах мерії організатори акції, а це відділ сім’ї та молоді, спільно із небайдужими мешканцями виклали не лише лампадки та м’які іграшки, але й атрибути певних професій. Це нагадування про те, ким могли б стати у майбутньому невинні діти, якби війна не забрала їхні душі та назавжди не поховала б їхні мрії.

Знаю, що у тих людей, які сьогодні сюди прийшли у душі все перевернулось, так, як і в моїй. Цей день ми завжди будемо пам’ятати. Ми пам’ятатимемо, що був такий День захисту дітей, коли ми не влаштовували гучних веселощів, а згадували діток, які відійшли у небо та молились за них. Богові теж потрібні ангели, але так хочеться, щоб кожна українська дитина прожила щасливе життя у вільні країні під мирним небом, — звернулася до присутніх Олександра Пашко, організатор скорботної акції.

Додамо, що станом на 1 червня від російської агресії в Україні постраждало понад 600 дітей, із них — 243 померли, інші отримали численні поранення, або ж стали інвалідами.

Перейти до вмісту