Незалежні та єдині! Мешканців громади закликають вивісити на будівлях українські прапори

12:10 22 Серпня 2022

23 серпня Україна відзначатиме День національного прапора. 24 серпня – найбільше державне свято – День Незалежності України.

З нагоди відзначення цих свят, усіх дрогобичан та мешканців громади закликаємо вивісити державні стяги на будівлях, офісах та установах Дрогобича, Стебника та сіл громади.

За більш ніж тридцять років незалежності, було достатньо часу, аби кожен мав вдома український прапор. Наші національні прапори мають майоріти на кожній будівлі – від міста до села. У час війни ніхто не має права ігнорувати найбільше державне свято. Ми повинні показати всім, що ми любимо нашу країну, цінуємо її незалежність, показати, що ми – єдині, – наголосив під час понеділкової наради міський голова Тарас Кучма.

Раніше комунальники прикрасили центральні вулиці національними прапорами. Дрогобичан закликали вивісити державні прапори не лише на адміністративних будівлях, а й на власних домівках. З нагоди Дня відродження Української Незалежності, людей закликали прикрасити жовто-блакитною символікою балкони у центральній частині міста, фасади офісів, фірм, магазинів, кав’ярень та підприємств.

Нагадаємо, цьогоріч, зважаючи на воєнний стан, в країні відмовились від масових та гучних святкувань.

У Дрогобичі, з нагоди Дня державного прапора та Дня незалежності, проведуть ряд патріотичних заходів та спільну молитву за захисників України.

23 серпня о 10:00 на Перехресті Героїв проведуть патріотичне віче (о 9:30 біля готелю «Тустань» бажаючих чекатиме автобус), після чого над Перехрестям буде урочисто піднято кількаметрове державне знамено.

О 12:00 у Дворику ратуші розгорнуть виставкову експозицію «Колоситься моя Україна», відвідати яку можна буде впродовж дня. Основу виставки складуть патріотичні екібани, які привезуть до Дрогобича з усієї територіальної громади.

О 19:00, 25 серпня, в НВК “Zefir” проведуть інтелектуальне дозвілля – благочинну командну гру Intellect Quiz IQ.

На День Незалежності, 24 серпня, о 12:00 на площі Ринок відбудеться загальноміське урочисте віче. За ініціативи відділу сім’ї та молоді з вежі Ратуші буде спущено кількаметрове національне знамено.

Також з нагоди Дня незалежності в місті проведуть своєрідний флешмоб серед дітей. Із синьо-жовтих дитячих долонь намалюють та утворять величезний плакат, який символізуватиме прагнення усіх українських діток рости у рідній країні під мирним небом.

Окрім цього в громаді буде проведено ряд інших спортивних, культурних та мистецьких заходів.

Всі заходи організовують локально, щоб у випадку повітряної тривоги учасники могли скористатись укриттями.

Перейти до вмісту