На фасаді Дрогобицького ліцею №3 встановлять меморіальну дошку В’ячеславу Чорноволу

17:26 8 Грудня 2022

Сесія Дрогобицької міської ради прийняла рішення про встановлення меморіальної дошки В’ячеславу Чорноволу на фасаді Дрогобицького ліцею №3, який носить ім’я видатного українця, борця за становлення української державності.

Рішення було прийняте за ініціативи депутатів Дрогобицької міської ради Романа Курчика, Романа Шагали, Ганни Іваночко та Богдана Звіра, які адресували з цього приводу відповідний лист-звернення.

Відповідно до прийнятого сесією рішення, на фасаді Дрогобицького ліцею №3 імені В’ячеслава Чорновола встановлять меморіальну дошку. Витрати за виготовлення, встановлення та відкриття зазначеного пам’ятного знаку беруть на себе ініціатори – місцевий осередок партії «Народний рух України».

Нагадаємо, цьогоріч минає 85-а річниця з дня народження відомого українця, політичного та громадського діяча В’ячеслава Чорновола. Саме В’ячеслав Чорновіл започатковував в Україні національно-визвольний рух шістдесятників та дисидентів. Був засновником та головним редактором підпільного українського часопису «Український вісник», ініціатором створення Української Гельсінської спілки. Кілька разів був ув’язнений за «антирадянську агітацію та пропаганду».

В час становлення української незалежності був ініціатором проголошення Декларації про державний суверенітет України та Акту проголошення Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Перейти до вмісту