На сцені Дрогобицького театру презентували прем’єру вистави «Невідомий з крилами»

13:50 15 Вересня 2020

Після тривалої паузи Львівський академічний обласний музично-драматичний театр ім. Юрія Дрогобича офіційно відкрив сезон.

Впродовж карантину театрали не відпочивали, а працювали. У неділю, 13 вересня, глядачам презентували прем’єру вистави «Невідомий з крилами» О. Гавроша.

 

Як завжди, гра акторів вражає, а сама вистава є актуальною та заставляє замислитись про наше буття і ставлення до багатьох аспектів життя. Вистава пройнята іронією до багатьох верств населення, про що свідчив і той факт, що два актори постійно переодягаються то в представників ромської общини, то в лікарів, то в церковних служителів, тим самим показуючи, як легко вони пристосовуються до грядущих змін.

Вистава наповнена символами, наприклад, коли сім’я знаходить на своєму обійсті невідомого з крилами, котрий навіть їх мови не розуміє. Одразу з’являється багато претендентів на це диво, потім його закривають в клітці та показують за гроші туристам. Усі так зациклені на матеріальному, що духовне, на жаль, відходить на другий план. Вистава наштовхує глядача на те, що ми занадто примітивно ставимось до чуда, різноманітних знаків долі.

Фіналом є сцена, в якій саме це чудо допомагає дівчинці, яка після аварії прикута до інвалідного візка, почати знову ходити.

Після вистави, традиційно, відбулися привітання театралів з початком нового сезону. Привітав акторів та керівництво театру й міський голова Тарас Кучма. Міський очільник висловив подяку директору театру Миколі Гнатенку та акторському складу за професіоналізм і вміння не лише дивувати глядача, а й майстерно відображати реалії сьогодення.

Запрошуємо містян та гостей відвідати театр, який функціонує з дотриманням усіх карантинних норм та підтримати локальний культурний осередок.

Перейти до вмісту