На сторожі неба: антидронове обладнання передали військовослужбовцям Нацгвардії

16:32 15 Березня 2023

Один з військових підрозділів Національної гвардії України поповнився важливим обладнанням, яке допомагає знешкоджувати ворожі дрони. Дрогобицька громада профінансувала придбання п’ятиканальної антидронової рушниці, яка здатна «придушувати» канали зв’язку, «приземляти» дрони та БПЛА, обмежуючи доступ до GPS.

Антидронову рушницю передав міський голова Тарас Кучма – командиру військової частини.

«Сучасна війна відрізняється методами і засобами, яких раніше не застосовували. Ми розуміємо, наскільки вагому роль у виконанні бойових завдань з захисту України відіграє сучасне обладнання. Наші військові мають бути на крок попереду, щоб ефективно протидіяти ворогу і знешкоджувати ворожу техніку. Тому в міру наших сил, ми продовжуємо підтримувати наших захисників і робитимемо це надалі. Якщо ворог активно застосовує дрони та БПЛА, ми дбаємо, щоб їх гідно зустріли наші воїни», – наголосив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Нагадаємо військовослужбовці НГУ залучені до виконання завдань з оборони України на кількох напрямках фронту, в тому числі на передових позиціях.

Зараз українські анти-БПЛА, антидрони та системи РЕБ служать на багатьох напрямках фронту і є актуальними не лише для гарячих позицій фронту, але й для всіх без виключення регіонів, адже допомагають виявляти літаючу ворожу техніку, розвідувальні БПЛА, блокувати їхні сигнали та запобігати виконанню ворожих задач.

Перейти до вмісту