На свято Покрови реалізовуватимуть дитячі вироби ручної роботи та збиратимуть кошти для ЗСУ

13:20 13 Жовтня 2022

14 жовтня українці вшановують кілька важливих дат для кожного свідомого громадянина: Покрови Пресвятої Богородиці, День заснування українського козацтва, День створення УПА, День захисників і захисниць України. Кожне із цих свят є уособленням духу героїзму наших воїнів та їхньої незламності.

Свій внесок в перемогу сьогодні робить кожен свідомий громадянин нашої держави: хтось плете маскувальні сітки, хтось донатить на ЗСУ, інші лікують поранених чи готує домашні смаколики для воїнів. Не стоять осторонь допомоги захисникам і діти. За підтримки Центру професійного розвитку педагогічних працівників кілька тижнів тому стартував проект «Майстерня добрих справ». Метою проекту було об’єднати 20 дошкільних закладів Дрогобича і територіальної громади та акумулювати творчість дітей в підтримку ЗСУ.

Як розповідає Іванна Іваніщева, консультант Центру – діти дошкільних установ міста та громади, спільно із педагогами та батьками створили кілька десятків виробів ручної роботи: обереги для воїнів, патріотичні брошки та браслети, ангелики тощо. Усе це зібрали та планують реалізувати на благочинному ярмарку, який 14 жовтня розгорнуть на території храму Святого Йосафата, що на Грушевського 101.

Окрім виробів створених дітьми та дорослими, під час ярмарки реалізовуватимуть і домашні смаколики. Усі вилучені з ярмарку кошти ми скеруємо на потреби наших воїнів з побажаннями якнайшвидшої перемоги, додає Ірина Іваніщева.

Дитячі вироби уже оглянув заступник міського голови з гуманітарних питань Андрій Ковч. За словами посадовця – молодь Дрогобича та діти вражають своєю активністю і бажанням допомогти ЗСУ.

Із початку повномасштабного вторгнення наші діти спільно із дорослими мужньо тримають благочинний фронт та допомагають воїнам. Вони плетуть вироби з бісеру, виготовляють солодкі пряники та патріотичні картини, облаштовують блок пости на яких збирають кошти для воїнів. Пишаємось, що діти нашого міста такі патріотичні та свідомі, – наголосив Андрій Ковч.

Благочинний ярмарок стартуватиме о 10:00 год. на території храму Святого Йосафата і триватиме до 11:00 год. Усіх бажаючих просять долучитися і підтримати добру ідею дітей та допомогти нашим захисникам.

Перейти до вмісту