На Дрогобиччині фіксують зростання кількості недужих на ГРВІ: хворіють як дорослі так і діти

14:40 6 Лютого 2023

Згідно з моніторингом захворюваності населення Львівської області на гострі респіраторні вірусні інфекції з 30 січня по 05 лютого на Львівщині  зафіксовано 7 961 випадок ГРВІ.  Позаминулого тижня кількість недужих становила 7 360 випадків. Ріст захворюваності відзначають на рівні – 7,5%.

Зростає кількість недужих і серед дрогобичан. Так, за словами Лесі Остапенко, заступниці головного лікарня з лікувальної роботи КНП «Дрогобицька міська поліклініка» – станом на ранок 6 лютого зафіксовано за останні сім днів 107 випадків ГРВІ. Позаминулого тижня кількість недужих становила 68 осіб. Як стверджують медики – хворіють як дорослі так і діти. Зокрема, серед дорослого населення збільшення кількості недужих на респіраторні хвороби спостерігається вдвічі  – з 30 хворих позаминулого тижня до 61 станом за минулий тиждень. Серед дитячого населення теж фіксують ріст хвороби – із 38 недужих до 46.

Що стосується кількості недужих на ковід – то за інформацією відділу охорони здоров’я ДМР – за минулий тиждень первинно в поліклінічних відділеннях міста зафіксовано 2 випадки ковіду. У стаціонар в інфекційне відділення Стебника було шпиталізовано 3 осіб. Станом на ранок 6 лютого на стаціонарному лікуванні в інфекційному відділі перебуває 1 пацієнт. Його стан середньої важкості.

Медики зазначають – при лабораторному досліджені зразків матеріалу від хворих із підозрою на грип та ГРВІ визначено циркуляцію вірусів грипу А, вірусів грипу В, а також виявлено риновіруси, аденовіруси, RS-віруси, метапневмовіруси, віруси парагрипу.

Фото: з мережі Інтернет

Перейти до вмісту