На вулиці Пилипа Орлика облаштують сучасну паркову зону для відпочинку із лавочками та новими насадженнями

13:06 23 Березня 2023

Весняний період – час оновлення не лишень природи, але й вулиць та скверів міста та наведення благоустрою. У Дрогобичі КП «СМУ» спільно із Департаментом міського господарства напрацювали концепцію кардинальних змін паркової зони на вулиці Пилипа Орлика. Наразі, там ростуть старі дерева та доволі понищені пішохідні доріжки. Що стосується дерев – то, як зазначають спеціалісти, вони становлять загрозу для мешканців через свій вік та аварійний стан. Більшість із них трухляві та мають тріщини.

Працівниками КП «СМУ» подано акт на вилучення старих дерев в екологічну інспекцію. Отримавши цей дозвіл, комунальники приступлять до видалення аварійних дерев па Пилипа Орлика у так званій невеликій парковій зоні. Натомість, на їхньому місці буде засаджено нові саджанці. Які саме – напрацьовуємо поки що ідеї із Дільницею зеленого господарства. Можливо це будуть сакури, можливо декоративні клени. Про це повідомимо громаду додатково, – зауважив Володимир Суда, керівник КП «СМУ».

Окрім, оновлення насаджень в парковій зоні на вулиці Пилипа Орлика – є бачення кардинально осучаснити цю територію. За словами Володимира Суди – там забрукують пішохідні доріжки в так званій зоні відпочинку, замінять старі бордюри. Окрім цього, засадять газон новою травою, а також встановлять лавки та вуличні ліхтарі. Таким чином – постане повноцінна, комфортна зона відпочинку для мешканців та гостей міста.

Перейти до вмісту