Навчаються в сучасних умовах: відремонтовані класні кімнати Ліцею№3 оглянув Тарас Кучма

16:07 7 Вересня 2021

Ліцей№3 імені В’ячеслава Чорновола новий навчальний рік розпочав в оновленому складі як педагогічного так і учнівського колективів. Уся річ у тому, що цьогоріч в рамках оптимізації освітньої мережі територіальної громади, дрогобицьку Гімназію №15 було об’єднано із Ліцеєм №3 імені В’ячеслава Чорновола.

Як розповідає в.о. керівника Ліцею№3 Оксана Чайковська, внаслідок злиття двох колективів до шкільної родини навчального закладу прибавило понад 200 учнів, які навчалися в Гімназії. Відтак, загальна чисельність школярів альма-матері стала налічувати понад 700 осіб.

Зважаючи на те, що стіни Ліцею об’єднали два шкільні колективи та з метою швидкої адаптації дітей і педагогів в новий заклад, і створення комфортних умов для навчального процесу, у приміщенні Ліцею впродовж літа провели низку ремонтних робіт. За словами Оксани Чайковської, на численні роботи із міського бюджету скерували 1млн.160 тис. грн.

За ці кошти ми здійснили капітальний ремонт 12 класних кімнат, а саме – було замінено електричну проводку, вікна, оновлено стелі та стіни шкільних кабінетів. В результаті – класи набули яскравих та теплих барв. Також класні кімнати нашого навчального закладу поповнилися новою матеріально-технічною базою. Одним словом ми намагалися оновити та осучаснити простір школи та створити комфортні умови для навчання та праці, як педагогів так і учнів, – розповіла Оксана Чайковська.

Зважаючи на те, що в школі побільшало і діток із інклюзією, адміністрації Ліцею вдалося оновити і ресурсну кімнату для учнів з особливими потребами. В просторий кабінет закупили сучасні розвиваючі матеріали, килимки та поновили меблі.

Змін зазнав і харчовий блок навчальної установи. Як розповіла Оксана Чайковська, минулого року за сприяння міста, вдалося повністю оновити обладнання харчоблоку, цьогоріч його розширюють, так як в стінах навчального закладу побільшало учнів. Відтак на днях у їдальні планують скласти та запустити оновлене меню, відповідно до вимог Міністерства освіти та програми здорового харчування школярів.

Численні зміни в Ліцеї та проведені тут ремонтні роботи, 7 вересня особисто проінспектував міський голова Дрогобича Тарас Кучма спільно із заступницею начальника відділу освіти ДМР Ольгою Олексюк. Керманич міста оглянув відремонтовані класні кімнати та поспілкувався із школярами і педагогами Гімназії№15, які із 1 вересня навчаються та працюють у стінах Ліцею. За словами учнів і педагогів – вони гармонійно влилися в новий колектив, знайшли нових друзів та успішно освоюють навчання.
На згадку про свій навчальний заклад, діти прихопили із Гімназії вазони, які стояли у їхніх класних кімнатах.

Те що я побачив і почув від учнів та педагогів, які тут працюють – вселяє оптимізм, що у найближчому майбутньому Ліцей №3 буде одним із кращих навчальних закладів міста. Багато проведено тут робіт, однак ще чимало слід зробити. Ремонту потребує підлога школи, коридори тощо. Прикладатимемо зусиль, щоб допомогти адміністрації Ліцею втілити все задумане в життя і змінити ще в кращу сторону їхній навчальний заклад. Велика поляка батькам учнів, які з власної ініціативи допомагали наводити лад в кабінетах школи після ремонту. За таким згуртованим як педагогічним так і батьківським колективом, успішне майбутнє цього навчального закладу, – резюмував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту