Навчальні заклади дрогобицької громади поступово переходять на змішану та очну форму навчання

15:43 2 Травня 2022

Із перших днів російсько-української агресії Дрогобич активно приймає внутрішньо переміщених осіб, які через обстріли та бойові дії були змушені покинути свої домівки та рідні міста. У місті Котермака станом на 2 травня офіційно мешкає понад 10 тисяч осіб, серед них чимало дітей. Як повідомила заступник керівника відділу освіти ДМР Ольга Олексюк, до освітнього процесу в Дрогобичі залучено 421 учня із числа переселенців. Окрім цього 116 дітей внутрішньо переміщених осіб відвідують дитячі садки міста Котермака.

Як запевняють у відділі освіти – цьогоріч фініш навчального року в гімназіях та ліцеях міста запланований на початок червня. Кожен заклад поінформує про закінчення освітнього року індивідуально в своїх чатах та групах.

Деякі навчальні установи міста та територіальної громади починають переходити на змішану або ж очну форму навчання. Так, Дрогобицький ліцей з минулого тижня відновив очну форму навчання для старшокласників.

Раніше на очне навчання перейшли освітні установи Добрівлян, Михайлевич, Верхніх Гаїв, Унятич, Снятинки тощо.

У гімназіях та ліцеях Дрогобича практикують і змішану форму навчання: основні предмети педагоги викладають онлайн, а трудове мистецтво, співи та фізкультури – очно. За такою формою навчання викладають в Ліцеї№2, Гімназії №10 та інших освітніх установах міста, – додала Ольга Олексюк.

Наразі відділ освіти проводить опитування серед батьків, чи підтримують вони змішану форму навчання та як ставляться до відновлення очного процесу в освітніх установах міста, де це можливо. Серед внутрішньо переміщених осіб моніторять ситуацію, яка кількість дітей буде відвідувати дрогобицькі заклади навчання в новому році.

Перейти до вмісту