Мистецький фронт в підтримку ЗСУ: в КОЦі відкрили виставку-продаж робіт студентів та викладачів Львівської національної академії мистецтв

16:15 16 Вересня 2022

Бачили війну на власні очі, пережили бомбардування та холодні ночі в бомбосховищах – в Культурно-освітньому центрі міста 16 вересня відкрили виставку робіт студентів та викладачів Львівської національної академії мистецтв. До створення полотен, окрім майстрів пензля – викладачів академії, долучились і студенти. Чимало із них із східних та центральних областей України тож особисто пережили жахіття війни. Відтак за активної підтримки старшого викладача кафедри академії живопису Наталії Цедуляк і було організовано виставку-продаж полотен у Дрогобичі. Співорганізатором імпрези виступило Управління культури та розвитку туризму ДМР.

Експозицію картин розгорнули в одній із відреставрованих кімнат приміщення КОЦу. На відкриття виставки завітало чимало поціновувачів прекрасного. Зокрема, усіх присутніх від імені міського голови Тараса Кучми привітала керівниця відділу сім’ї та молоді Олександра Пашко.

Така виставка і погляд студентства в непростий час для України – час війни є дуже важливою. Найперше це засвідчує, що молодь не стоїть осторонь війни і болючих подій в нашій державі. Маю честь від керівництва міста бути присутньою тут і передати слова вітань від Тараса Кучми. Меседж кожному із нас – військові, які нині перебувають на захисті нашої держави дають нам змогу в містах в тилу бути під спокійним небом, працювати та творити. Тому наше завдання – підтримувати воїнів, допомагати їм та скеровувати різнобічну допомогу, – наголосила Леся Пашко.

Експозиція нараховує кілька десятків картин, кожна із них віє баченням подій, які зараз відбуваються в нашій державі та передає емоційний стан митців. Роботи можна буде придбати впродовж місяця часу в КОЦ – усі вилучені кошти будуть скеровані в підтримку ЗСУ – наголошують організатори.

Найперше хочу подякувати нашим захисникам, які жертвують своїм життям стоячи на передових позиціях в гарячих точках нашої держави. Ми ж тут на місцях тримаємо свій культурний та мистецький фронт. Ця виставка уже експонувалась в Нагуєвичах, сьогодні відкриваємо її в Дрогобичі. Загалом це уже наш 7 спільний проект з Наталею Цедуляк і сподіваюсь не останній. Цією імпрезою ми відкриваємо святкування уродин Дня міста. Тож давайте насолоджуватись мистецтвом та допомагати при цьому нашим захисникам! Спільно до перемоги! , – закликав присутніх керівник Управління культури та розвитку туризму Стас Лецик.

Кульмінацією мистецького дійства стало вручення грамот усім причетним до відкриття експозиції. Їх вручив Стас Лецик. Відтак, керівниця КОЦу Марія Супрун подякувала меценатам, які допомогли здійснити ремонтні роботи деяких кімнат культурного центру і тим самим зробили їх охайнішими – це ГО «Рекрут» та КП «Тарком».

Окрема вдячність усім дрогобичанам, при підтримці яких нам вдалося здійснити повну реконструкцію ще одних дверей австрійської доби Культурно-освітнього центру. Як кажуть з кожного по нитці і маємо результат – наше приміщення оновилось та має відреставровані двері. Сподіваюсь це не останні позитивні зміни у нас, – наголосила Марія Супрун.

Своєю чергою організаторка виставки-продажу Наталія Цедуляк подякувала місту за активну підтримку мистецьких благочинних імпрез та вручила представникам влади та Управління культури і розвитку туризму подарунки від студентів Львівської національної академії мистецтв – їхні творчі художні роботи.

Захід провела Уляна Воят.

Перейти до вмісту