Медичне оновлення: Дрогобицька міська поліклініка поповнилася сучасною системою рентгенівської діагностики

11:57 27 Жовтня 2021

Розширять спектр своїх послуг та надаватимуть їх ще якісніше – КНП «Дрогобицька міська поліклініка» поповнилася новим кабінетом рентгенівської діагностики. Вартість діагностичного обладнання становить 3 млн.200 тис. грн. Медичну новинку, за кошти субвенції держбюджету, пролобіював народний депутат України Орест Саламаха. За словами народного обранця – відтепер робити рентген обстеження високої якості на сучасному обладнанні можна безпосередньо в центральному поліклінічному відділенні Дрогобича.

Новий кабінет та рентген обладнання уже оглянули міський голова Дрогобича Тарас Кучма, керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба та народний депутат Орест Саламаха.

За словами заступниці головного лікаря з лікувальної роботи КНП «Дрогобицька міська поліклініка» Лесі Остапенко, потреба в сучасному рентген апараті в їхній медустанові назріла давно.

На новій системі рентгенівської діагностики ми матимемо змогу  виконувати знімки в цифровому режимі з можливістю динамічної обробки зображення та запису на електронні носії пацієнтам. Головне і те, що  обстеження на сучасному обладнанні відзначаються високою якістю та низьким променевим навантаженням на пацієнтів, – підкреслила Леся Остапенко.

За твердженнями завідувача рентгено-діагностичного кабінету КНП «Дрогобицька міська поліклініка» Олега Ковальського, нове програмне забезпечення діагностичної системи надасть змогу створити базу обстежень пацієнтів та об’ємний архів.

Обстеження на новому рентгенівському обладнанні розпочнуть на днях – оскільки медична установа очікує на отримання дозвільної документації, зокрема ліцензії.

Як підкреслив міський голова Дрогобича Тарас Кучма, медицина міста в останні роки якісно оновилася  і це ще далеко не всі зміни.

Буквально днями ми були свідками відкриття сучасного інфекційного відділення у Дрогобицькій дитячій лікарні. Відтак спільно із Орестом Саламахою та за його сприяння відкривали новий УЗД кабінет в стінах першої міської лікарні. Сьогодні маємо ще одну приємну подію – оновлений рентген кабінет в міській поліклініці. Усе це засвідчує, що медицина Дрогобича розвивається, поповнюється новим та сучасним обладнанням і тим самим ми підвищуємо якість надання медичних послуг, – резюмував Тарас Кучма.

За твердженнями очільника міста – найближчим часом медична галузь Дрогобича поповниться і ендоскопічним обладнанням, яке пропишеться в першій міській лікарні та використовуватиметься для обстеження шлунково-кишкового тракту пацієнтів.

Перейти до вмісту