Медицина Дрогобицької громади отримала чергове поповнення гуманітарного вантажу від польських партнерів

16:05 3 Квітня 2023

У п’ятницю, 31 березня, у місто прибула чергова фура з необхідним господарським забезпеченням для медичної сфери Дрогобича та громади.

Так, громада Кракова та Краківський водоканал організували гуманітарну допомогу, у складі якої прибули матраси, постіль, пледи, дезінфікуючі розчини та антисептики.

Як розповів керівник КНП «Дрогобицька міська лікарня №1» Андрій Коцюба, гуманітарний вантаж, який прибув від польських партнерів піде на заміну м’якого інвентаря у відділах Дрогобицької міської лікарні №1.

Окрім цього, тижнем раніше Дрогобич прийняв першу фуру гуманітарної допомоги, у складі якої також були постільна білизна, рушники, ковдри, побутова хімія та інше.

Вантажівку з гуманітарною допомогою розвантажили на базі Дрогобицької міської лікарні №1. Отриману допомогу від польських друзів оглянули міський голова Тарас Кучма та керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба. Очільник громади зазначив, що чергова допомога вкрай необхідна як і для медицини Дрогобицької громади, так і для громад на східних теренах України, які потерпають від ворожих обстрілів.

Тарас Кучма вкотре висловив подяку президенту Кракова Яцеку Майхровському, президенту Краківського водоканалу Пйотру Зєнтарі та усій громаді міста за підтримку, яка триває з перших днів повномасштабного вторгнення росії на українські землі.

Як розповіли у КУ «Інститут міста Дрогобича», Водоканал Кракова повністю взяв на себе витрати щодо завантаження та перевезення до України гуманітарних вантажів. Транспорт для цього надала компанія «Грейнпласт», яка вже неодноразово долучалась до організації та доставки допомоги в місто Котермака.

Додамо, польський народ з перших днів повномасштабної війни активно підтримує Дрогобицьку громаду та усіх українців, приймає переміщених осіб і забезпечує реабілітацією та лікування наших військових. Також польські міста-побратими систематично скеровують гуманітарну допомогу до Дрогобича, таким чином допомагають як мешканцям, так і внутрішньо переміщеним особам.

Перейти до вмісту