«Маємо зробити Дрогобич центром відбудови України», – генеральний директор ІТ-компанії Solve.Care Прадіп Гоел

12:30 4 Липня 2022

Новий тиждень у Дрогобичі розпочався з важливих переговорів та зміцнення міжнародних партнерських відносин. До міста завітав генеральний директор американської компанії Solve.Care Прадіп Гоел, який в часі повномасштабної російсько-української війни всіляко підтримує Україну та тісно співпрацює з Дрогобицькою громадою.

Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі, американська медична ІТ-компанія Solve.Care перевезла свій київський офіс на західні терени України. Разом з тим керівництво компанії стало рушієм бізнес-волонтерства в нашому регіоні. Представники компанії ретельно вивчали потреби в тій чи іншій допомозі, облаштовували притулки для внутрішньо переміщених осіб, контролюючи процес їх роботи від А до Я, забезпечували людей харчуванням, доставляли необхідні речі, спецзасоби та медикаменти для медичних закладів і тд. А ще – щоденно морально підтримували Україну та українців.

Під час понеділкової апаратної наради міський голова Тарас Кучма вручив подяку генеральному директору Solve.Care Прадіпу Гоелу, який особисто прибув до міста задля переговорів щодо подальшої співпраці з нашою громадою.

Якби всі люди так цілеспрямовано та чітко допомагали Україні, як це робить містер Прадіп, ми могли б зробити набагато більше. Їхня допомога і їхня віра в нашу перемогу – безцінні, – наголосив Тарас Кучма.

Після наради американець, спільно з колегами та представниками компанії Solve.Care в Україні поспілкувався з очільником Дрогобицької громади та обговорив бачення подальшої співпраці. Координатором зустрічі виступила керівниця Дрогобицького ТІЦ Ірина Марків.

Сьогодні ми повинні напрацювати чіткий план відбудови житла для людей. Дрогобич має стати прикладом відпрацювання цього механізму та центром подальшої відбудови України, відбудови тих міст, які були зруйновані ворогом. Ми не витрачаємо жодного цента не за призначенням, ми працюємо з Вами прозоро і готові робити це надалі, – наголосив Прадіп Гоел.

Під час розмови мова йшла про напрацювання чіткого бюджету, в якому буде зрозуміло частку державного та місцевого фінансування та частку приватного бізнесу. Прадіп Гоел поручився особисто шукати та залучати додаткових партнерів у США, які підтримають реалізацію проектів будівництва тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб в Дрогобичі.
За словами гостя Дрогобич має ідеальне географічне положення, логістику, багаті ресурси та хороший менеджмент. Тому Дрогобич має стати центром в процесі відбудови, надавши житло для людей, чиї рідні міста були зруйновані чи тимчасово опинились під окупацією. В подальшому модель відбудови житла, напрацьована у Дрогобичі, має бути перенесена та реалізована в таких містах, як Ізюм, Нова Каховка та інші.

Коли я приїхав в Україну, я розумів, що це не на місяць-два, а на роки. Але я з Вами настільки, наскільки це буде потрібно. Сьогодні я бачу, що чим жорстокішими є дії ворога, тим сильнішим є опір українців. Я пишаюся Вами і вірю, що з цієї війни Ви винесете колосальні уроки і станете ще потужнішою нацією, – наголошує генеральний директор компанії Solve.Care Прадіп Гоел.

Перейти до вмісту