Легалізація трудових відносин в умовах карантину

14:56 9 Жовтня 2020

З метою легалізації трудових відносин, підвищення рівня оплати праці, недопускання заборгованості із її виплати 7 жовтня відбулося чергове засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення Дрогобицької міської ради.

Членами робочої групи заслухано керівників та представників суб’єктів господарювання, встановлено контроль за їхніми зобов’язаннями щодо своєчасної виплати заробітної плати та сплати податків до бюджету, підвищення рівня заробітної плати, а також недопущення використання праці без належного оформлення трудових відносин з працівниками.

Крім того, цього тижня проведено ряд спільних моніторингових обстежень у м. Дрогобич щодо дотримання протиепідеміологічних вимог у період карантину та недопущення фактів використання незадекларованої праці. Роботодавців та працівників поінформовано про ризики нелегальної праці та вимоги до належного оформлення трудових відносин.

Загалом було обстежено непродовольчі магазини, перукарні, заклади громадського харчування, та інші об’єкти. Порушення виявлено незначні. Суб’єктів господарювання попереджено про необхідність дотримання санітарних та протиепідемічних заходів із забігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Сектор з питань праці ДМР

Перейти до вмісту