Культурно-мистецький центр імені Івана Франка: У міськраді визначили концепцію з облаштування приміщення

16:29 12 Лютого 2020

У Дрогобичі працюють над створенням Культурно-мистецького центру імені Івана Франка. Центр облаштують у будівлі, де раніше була розташована вечірня школа.

У вівторок, 11 лютого, у міськраді відбулося чергове засідання робочої групи під головуванням Тараса Кучми — міського голови Дрогобича.

У ході засідання учасники обговорили штатний розпис, структуру та статут Центру.

За словами Тараса Кучми, Культурно-освітній центр має стати майданчиком зустрічей молодих людей, поціновувачів мистецтва, науковців, сивочолих містян, інтелігенції міста.

Про важливість майданчика для зустрічі інтелігенції підтвердив й професор ДДПУ імені Івана Франка Михайло Шалата, який наголосив, що у вирі сьогодення думкою шанованих людей абсолютно нехтують. За його словами, це яскраво відображено на найвищих щаблях влади. У Дрогобичі ситуація є іншою, тому важливо, щоб було місце, де інтелігенція висловлюватиме думки на події та процеси в місті.

Так, у Центрі поєднають функціонування Центру Українсько-Австрійської співпраці, галерею мистецтва, представництва Міжнародного Фонду Івана Франка та музею-садиби у Нагуєвичах, сучасний театральний простір, центр вивчення міської історії. Також планують облаштувати простір для засідань впливових дрогобичан.

Щодо залучення коштів на облаштування самого приміщення, то члени робочої групи визначилися, що за кошти міського бюджету відремонтують лише інфраструктуру приміщення, а ремонт інтер’єру та облаштування кімнат проводитимуть за кошти ініціаторів-орендарів. Також майбутні орендарі оплачуватимуть й комунальні послуги.

На разі триває процес передачі будівлі з балансу відділі освіти на утримання відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради.

Більше деталей у наступних публікаціях.

Перейти до вмісту