КП “Муніципальна варта” ДМР інформує

17:14 15 Липня 2021

У середу, 14 липня, у Дрогобичі було оголошено день жалоби. Були приспущені державні прапори, скасовані розважальні заходи. У місті провели в останню путь та здійснили чин поховання 78 останків жертв НКВС, віднайдених на території біля Меморіалу «Тюрма на Стрийській».

Участь у скорботному заході взяли очільники громад Трускавця, Борислава, Східниці, Меденич, Стрия, керівництво області та очільник громади міста-побратима Нової Каховки – Володимир Коваленко.

Робити усе для того, аби нащадки тоталітарного режиму більше ніколи своїм чоботом не топтали наші землі та не сіяли зло – закликав усіх присутніх міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Загальноміську панахиду очолив владика Ярослав Приріз, єпископ-помічник владики УГКЦ Григорій Комар, владика Дрогобицько-Самбірської Єпархії ПЦУ Яків та представники духовенства різних конфесій міста. Завершили чин поховання на Полі Скорботи та дали військовий салют.

Цьогорічний захід також збігся з 30-річчям з дня поховання останків 486 замордованих жертв НКВС. У 1990-1991 роках на території сучасного Меморіалу «Тюрма на Стрийській» було віднайдено 486 останків, які масово поховали у 1991 році.

Для забезпечення охорони громадського порядку, під час цього скорботного заходу, були залучені працівники КП «Муніципальна варта».

 

Перейти до вмісту