Кому яку зарплату пропонують працедавці

14:33 13 Січня 2023
На початку січня цього року Львівська обласна служба зайнятості оперувала інформацією про наявність 3,4 тис. вільних робочих місць і вакантних посад👨‍🍳👨‍🏭👩‍⚕️👨‍🏫👩‍✈️👨‍🚒👩‍🔧.
За сферами діяльності найбільша кадрова потреба спостерігалася у ✔переробній промисловості (27,5% всіх вакансій), ✔торговельній галузі (13,0%) та транспорті (9,7%).
У професійному розрізі найбільше – 37,5% – вільних місць праці зафіксовано для кваліфікованих робітників з інструментом👩‍🔧👨‍🔧: швачок, пекарів, слюсарів-електриків з ремонту устаткування, гірників підземних, електромонтерів з ремонту та обслуговування електроустаткування, слюсарів аварійно-відновлювальних робіт, електрослюсарів підземних, слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів, слюсарів-ремонтників, слюсарів-сантехніків та ін. Середній розмір пропонованої їм заробітної плати становив 1️⃣1️⃣1️⃣5️⃣2️⃣ грн.
Ще 20% вакансій адресовані робітникам з обслуговування, експлуатації устаткування та машин🚌🚛🚚 (водіям автотранспортних засобів, операторам автоматичних та напівавтоматичних ліній верстатів та установок, трактористам-машиністам сільськогосподарського (лісогосподарського) виробництва🚜🚜, операторам котельні, токарям, машиністам підземних установок, складачам поїздів, машиністам екскаватора тощо). Представникам цих професій працедавці готові в середньому платити 1️⃣2️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ грн.
Перейти до вмісту