Ковід знизив оберти: в інфекційному відділенні Стебницької лікарні шпиталізовано 16 осіб

16:05 17 Жовтня 2022

Таку інформацію озвучив 17 жовтня на понеділковій оперативній нараді керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За його словами – за останні сім днів ковідну інфекцію діагностовано в 66 осіб. Тоді як позаминулого тижня кількість недужих на Дрогобиччині становила 113 осіб. Станом на ранок 17 жовтня в стаціонарі інфекційного відділення Стебницької міської лікарні перебуває 16 пацієнтів.

Стан перебігу недуги в ушпиталених хворих – середньої важкості. На щастя, немає пацієнтів під’єднаних до апарату ШВЛ. Загалом, на початок цього тижня кількість пацієнтів в стаціонарі теж зменшилась. Позаминулого тижня кількість ушпиталених становила 36 осіб, зараз маємо 16 пацієнтів, – констатував Володимир Чуба.

Також за твердженнями головного медика міста – на Дрогобиччину надійшла чергова партія вакцини Pfizer, 600 доз. Їх розприділять між кабінетами щеплень.

Медики наголошують – вакцинацію в першу чергу слід зробити особам похилого віку та людям, які мають супутні хвороби, щоб вберегти себе від ускладнень перебігу ковіду. Усім решта – дотримуватися санітарно-гігієнічних норм, уникати масових скупчень та вакцинуватись бустерними дозами із наближенням холодного зимового періоду та ростом інфекційних недуг.

Перейти до вмісту