Ковід на Дрогобиччині набирає обертів: кількість недужих зросла в 2 рази

13:44 19 Вересня 2022

Таку інформацію 19 вересня озвучив на щотижневій понеділковій нараді керівник відділу охорони здоров’я ДМР Володимир Чуба. За твердженнями головного медика міста – приріст захворюваності за останні сім днів відбувся у два рази.

На початок цього тижня діагностовано 95 випадків захворюваності на ковід, із них – 7 осіб це діти шкільного та позашкільного віку. Минулого тижня кількість ковідних недужих становила 54 осіб, 8 із яких – діти.

В інфекційному відділі Стебницької міської лікарні станом на 19 вересня перебуває 16 шпиталізованих пацієнтів. Тоді як минулого тижня кількість ушпиталених становила 12 осіб.

Із 16 пацієнтів стаціонарного відділення Стебницької лікарні – 8 осіб із числа ВПО. Стан перебігу захворюваності в усіх – середньої важкості. Підключених до апарату ШВЛ немає, – повідомив Володимир Чуба.

Зважаючи на збільшення ковідних недужих – в розпалі і вакцинальна кампанія. За інформацією медиків – пункти вакцинації в Дрогобичі працюють в центральній міській поліклініці, поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, у Стебницькій та районній поліклініках. Із наявних вакцин – Johnson & Johnson та CoronaVac.

Лікарі наголошують – вакцинацію в першу чергу слід зробити особам похилого віку та людям, які мають супутні хвороби, щоб вберегти себе від ускладнень ковідної недуги. Усім решта – дотримуватися санітарно-епідемічних норм та уникати масових скупчень.

Перейти до вмісту