Ковід на Дрогобиччині знизився вдвічі, однак зростає захворюваність на сезонне ГРВІ та грип

16:50 28 Листопада 2022

Таку інформацію 28 листопада у Дрогобицькій міській раді озвучив на щотижневій оперативній нараді керівник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба. За його словами, за останні сім днів зафіксовано 6 нових випадків ковідної недуги серед населення. Позаминулого тижня кількість первинно виявлених хворих з діагнозом ковід становила 15 осіб. Станом на ранок понеділка цього тижня в стаціонарі інфекційного відділення Стебницької лікарні перебуває 2 пацієнтів.

Серед виявлених недужих із ковідом усі дорослі пацієнти. Однак, на хвилі зниження рівня захворюваності на ковід в нашому регіоні медики поліклінічних відділень Дрогобича та Стебника фіксують спалахи виявлених недужих на сезонне ГРВІ, а також грип різних підвидів. У більшості хворих симптоми грипу проявляються через підвищену температуру тіла, кашель, ломоту тіла та слабкість. При перших ознаках знедужання рекомендуємо звернутись до сімейних медиків та не займатись самолікуванням, – закликає Володимир Чуба.

Медики Дрогобича наголошують – на фоні зростання сезонного ГРВІ та грипу для людей з ослабленим імунітетом та супутніми недугами, слід зробити вакцинацію від грипу. Імунізація дозволить уникнути ускладнень хвороби та спростить її перебіг.

Вакцину можна придбати в аптеках міста та вакцинуватись в кабінетах щеплень поліклінічних відділень.

Фото: з мережі Інтернет

Перейти до вмісту