Капітальний ремонт вулиці Стрийської та будівництво об’їзної артерії міста вулиці Наливайка, – Роман Москалик про заплановані ремонті роботи

16:06 4 Лютого 2022

Із завершенням зимового періоду – почастішали скарги від мешканців та водіїв міста на ямковість на дорогах. Як розповідає заступник міського голови Дрогобича з комунальних питань Роман Москалик, комунальники тримають це питання на контролі, уже спланований графік ремонту доріг на цей рік, в рамках якого готують проектно-кошторисні документації на капремонт дорожніх артерій міста.

Погодні умови, які були цієї зими, а це перепади температур від -10 до +5 безпосередньо впливали на те, що на дорогах з’являється ямковість та вибоїни. Зусиллями Департаменту міського господарства ми здійснювали певні ремонтні роботи, зокрема використовували метод холодного асфальту для ліквідації ям. Однак, від цього методу нам довелося відмовитися, оскільки він – доволі дороговартісний та не такий ефективний, як нам б хотілося, – роз’яснює Роман Москалик.

Також за твердженнями заступника міського голови з комунальних питань – із покращенням погодних умов на дорожніх артеріях міста стартуватиме низка капітальних ремонтних робіт.

Найперше, плануємо розпочати капремонт вулиці Цвинтарної, це бічна вулиця Чорновола, яка примикає до Пилипа Орлика. Ремонт цієї вулиці вважаємо актуальним, оскільки вона зробить розвантаження вулиці В. Великого. Окрім цього, вона давно потребувала ремонту, – пояснює Роман Москалик.

Паралельно, Департамент міського господарства уже розробляє проектно-кошторисну документацію на капремонт вулиці Стрийської. Там, окрім капітального ремонту дорожнього покриття, заплановано здійснити і заміну мереж водопостачання та стоків.

За планом – ремонт вулиці Стрийської стартуватиме від вулиці Мазепи до вулиці Винниченка. Ці роботи розпочнуть за місяць-півтора, як тільки дозволять погодні умови. Відтак, за подальшим планом, у 2023 році буде продовжено капремонт вулиці Стрийської, її ремонтуватимуть від Винниченка до виїзду із Дрогобича, – наголошує Роман Москалик.

За словами Романа Москалика – також цьогоріч буде здійснено ремонт вулиці Мазепи та Труша. Остання – служить важливою артерією та з’єднює Дрогобич із селами Почаєвичі та Михайлевичі. Окрім цього, у Дрогобичі цьогоріч стартуватимуть масштабні роботи із будівництва вулиці Наливайка. Як наголошує посадовець – частину цієї вулиці капітально відремонтують, а частину – добудують. Загалом, оновлена вулиця служитиме об’їзною дорогою та дозволить розвантажити трафік центральних вулиць Дрогобича.

Перейти до вмісту