З турботою про емоційний стан молоді: у Дрогобичі започаткували Духовні бесіди у час Великого посту

15:08 1 Березня 2023

28 лютого, у Народному домі імені Івана Франка, стартували Духовні бесіди у часі Великого посту із молоддю міста. Реколекційні науки започаткувало Управління культури та розвитку туризму, зокрема Леся Татарська спільно з Самбірсько-Дрогобицькою Єпархією УГКЦ та відділом освіти. Мета молодіжних передвеликодніх наук – щире спілкування з молоддю про проблеми, які їх турбують, застереження від вступу в підозрілі молодіжні рухи та течії, які спрямовані на агресію в поведінці, а також розмови про вплив соціальних мереж та їхні наслідки на психіку молоді.

На першу бесіду, де був запрошений отець Петро — викладач Дрогобицької духовної семінарії, настоятель храму Великомученика Пантелеймона, зібралось чимало молоді із численних навчальних закладів міста.

Як підкреслила в ступному слові ведуча заходу Уляна Воят – в умовах сьогодення молоді люди швидко реагують та адаптуються під усі обставини, які виникають у соціумі, але так само швидко піддається і негативним впливам. Допомогти молоді не потрапити в пастки «спокус» та будувати своє життя на алгоритмах здорового мислення та патріотизму – завдання, які ставлять перед собою духовні зустрічі.

Із започаткуванням доброї справи молодь міста привітав міський голова Дрогобича Тарас Кучма, який був запрошений на першу зустріч.

Сьогодні ми живемо у дуже складний та серйозний час, який ставить перед нами серйозні виклики та випробування. Дуже багато молодих людей зараз на фронті, захищають нас з вами, щоб ми могли творити нову Україну. Але чи спить ворог? Думаю розумієте, що ні. Він працює підло та активно. Дезінформація у суспільстві, вербування колоборантів та вплив на свідомість молоді, через підозрілі течії та рухи. Маємо відсіювати усе зло від себе, свідомо мислити та бути відповідальними громадянами свого суспільства. І в цьому вам мають допомогти духовні бесіди із отцями. Сприймайте їх як добрих своїх друзів, старших наставників та не соромтесь ставити важливі для вас питання, – звернувся до присутніх міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

Також очільник громади у бесіді із молоддю порушив актуальне питання про новий небезпечний рух, який поширюється із території росії – субкультуру «Редан». Мова іде про агресивну молодіжну течію, яка займається масовими бійками та підштовхує до них своїх учасників. Тарас Кучма закликав молодь Дрогобича не підігрувати ворогу, не вестись на провокації та не вступати до сумнівних груп.

Відтак у другій частині зустрічі – слово мав отець Петро, викладач Дрогобицької духовної семінарії, який наголосив, що патріотизм і виховання молоді – починається із кожного.

Щоб ми могли бути добрими патріотами – треба заглянути в самого себе та відповісти собі на питання – що від мене чекає світ та Україна, відтак жити та діяти по совісті Божій, – підкреслив отець.

Також вели мову і про передвеликодній піст та заборони під час нього.

Додамо, такі зустрічі проходитимуть щовівторка, вони триватимуть впродовж всього періоду передвеликоднього посту.

Перейти до вмісту