З підтримкою ЗСУ та акцентом на українські традиції: як у Дрогобичі відзначатимуть Різдвяні свята

15:23 7 Грудня 2022

Цьогоріч в особливих умовах відзначатимемо цикл різдвяних свят. Окупант щоденно робить усе для того, щоб знеструмити наші міста, вивести з ладу енергетичну та теплову системи.

Зважаючи на військовий час, у Дрогобичі владою міста спільно із громадськістю, через електронне обговорення, прийнято рішення не встановлювати новорічну святкову ялинку на центральній Площі Ринок. Натомість, новорічне дерево, для радості дітей, постане біля Народного дому імені Івана Франка. Ялинку почнуть встановлювати 16 грудня. Відтак, на локації біля Народного дому, цьогоріч відбуватиметься і більшість заходів з нагоди різдвяних свят.

Як повідомила Леся Татарська, керівниця відділу культури та мистецтв Управління культури та розвитку туризму ДМР – цьогоріч пишних загальноміських святкувань проводити не планують.

Загалом, усі заходи, які проходитимуть в місті носитимуть патріотичний і благочинний характер та будуть спрямовані в підтримку ЗСУ.

Серед запланованих дійств:

18 грудня – біля Народного дому імені І.Франка запланований загальноміський захід для дітей Дрогобича та з числа ВПО з нагоди Свята Миколая. В межах заходу відбудеться відкриття ялинки та зустріч із Чудотворцем. Діти матимуть змогу продемонструвати свою творчість та таланти.

Також Святий Миколай проїде вулицями міста фіакром та поспілкується із чемними дітками.

18-19 грудня – у центральній міській бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола буде відкрито та функціонуватиме впродовж двох днів Резиденція Святого Миколая. Там чекають усіх діток, які вірять у чудо.

22 грудня – у Народному домі імені І.Франка відбудеться показ мюзиклу «Фабрика Санти» від творчої Школи Павла Табакова.

Мюзиклів буде поставлено два – один для дітей із вразливих та соціально незахищених верств населення (вхід за запрошеннями), інший – для усіх бажаючих, більшу частину виручених коштів із дійства буде скеровано на потреби ЗСУ.

25 грудня – у день Різдва Христового за Григоріанським календарем біля закладу «Франко бургер» буде розгорнуто виставку шопок та святкових дідухів. Роботи представлять народні доми територіальної громади Дрогобича. Стартуватиме захід о 12:00.

13 січня – на Старий-Новий Рік у Дрогобичі запланований кулінарний фестиваль «Газдиня Фест». Про локацію та час проведення заходу буде повідомлено додатково. Дійство спрямоване на підтримку українських кулінарних різдвяних традицій та колядок.

В останні дні січня у Дрогобичі відбудеться Мультикультурний Форум.

Перейти до вмісту