З гуманітарною місією та моніторингом життя в громаді: до Дрогобича прибула делегація із Франції

17:03 30 Листопада 2022

Налагодження партнерських зв’язків із Дрогобичем, кілька фур гуманітарної допомоги, а також ознайомчі візити у місця перебування внутрішньо переміщених осіб та вивчення потенціалу громади через сільське господарство, екологічну ситуацію, війну та економіку – з такою метою у Дрогобич на два дні завітала делегація французької спільноти комун Pays sabolien на чолі з президентом Даніелем Шевальє, а також мерами міст Солем та Боуссе. Спільно із посадовцями прибула і група осіб на чолі з генеральним директором компанії Salesky – Міхаелем Мартціном, фірма якого займається побутовими відходами.

Дрогобич на зустрічі представляли міський голова Тарас Кучма, секретар ради Орест Каракевич, заступник з гуманітарних та соціальних питань Андрій Ковч, керівник КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Конзьолка, керівники структурних підрозділів міської ради.

Діалог розпочали із обміну символічними подарунками.

Найперше очільник громади подякував почесним гостям за те, що завітали в Дрогобич із важливою гуманітарною та соціальною місією – адже такий крок засвідчує підтримку України.

Ви не дивлячись на непростий час, який переживає сьогодні наша країна, не побоялись завітати в Україну та підтримати наше місто, яке з перших днів війни стало містом в тилу, яке опікується переміщеними особами та воїнами на передовій. Ваша допомога для нас – дуже цінна і є свідченням вашої підтримки нашої громади і всієї України загалом, – звернувся до гостей міський голова Тарас Кучма.

Відтак, очільник громади ознайомив закордонних гостей із процесами, які відбуваються в місті – зокрема прийомом внутрішньо переміщених осіб, облаштування їхнього побуту, прийомом гуманітарної допомоги від країн, що нас підтримують, формуванням гумвантажів у зону бойових дій, тощо. Також міський голова розповів про порятунок понад сотні корів із обстріляних східних теренів України, яких евакуювали на місцеве комунальне підприємство «Тарком». Окрім цього вдалось порушити тему екології та загальнонаціональну проблему – збору та утилізацію побутових відходів. Представники французької делегації пообіцяли підтримку у цьому актуальному питанні, оскільки у них функціонує підприємство, яке займається переробкою та утилізацією відходів.

З огляду на комунікацію, яка передувала вашому візиту та узгодження тем і питань для зустрічі, бачу у нас є багато спільних точок дотику. Тому налагодження співпраці із вашою спільнотою буде цікавим та корисним досвідом для нашого міста. У нас часто відсутнє світло, не скрізь є тепло, українські міста окупант бомбардує ракетами та нищить нашу енергетичну систему – однак ми не здаємось і боримось щодня та наближаємо нашу перемогу, кожен на своєму місці. І це нам вдається завдяки тому, що весь цивілізований світ підтримує нас – хтось зброєю, хтось гуманітарними місіями. Тому щиро дякуємо вам за ваші небайдужі серця та підтримку, – підкреслив міський голова Дрогобича Тарас Кучма.

На завершення зустрічі почесних гостей привітав Заслужений Прикарпатський ансамбиль пісні та танцю «Верховина», який виконав гімн незламності українців – «Ой, у лузі червона калина».

Планом зустрічей для гостей з Франції були передбачені візити в місця проживання ВПО у Стебнику та Дрогобичі, пункти незламності та зустрічі з культурними та мистецькими колективами міста.

Додамо, з перших днів війни французьке місто Саблє Сюр Сарт прийняло чимало переміщених осіб із України на тимчасове проживання, а також кілька груп українців на лікування. Окрім цього із міста неодноразово скеровували гуманітарні вантажі та допомогу у Дрогобич.

Налагодження партнерських стосунків із французькими містами та представниками благочинних місій стало можливим завдяки Благодійній організації «Місія за Україну», представник у Дрогобичі Олександр Мисишин. За його словами – благочинний фонд відкрили для налагодження комунікації між Дрогобичем та містами Франції, зокрема після того, як до Марини Мисишин, яка мешкає у Франції почали звертатись ініціативні групи з Франції про те, що вони бажають надати допомогу Україні. Таким чином у Дрогобич та інші міста України вдалось скерувати тонни гуманітарної допомоги.

Перейти до вмісту