Зі світу по нитці: Битом передав керамічну плитку для обладнання житла переселенцям

10:42 8 Липня 2022

Вчора Дрогобич отримав чергову підтримку від польського міста-побратима Битома. Партнерське місто передало Дрогобичу фуру з 18 тоннами керамічної плитки. Вона розрахована на облицювання 1200 квадратних метрів стін тимчасового житла, яке облаштовують для внутрішньо переміщених осіб.

Фура з черговою гуманітарною підтримкою вже прибула до Дрогобича. Перевезти отриману допомогу вкотре допоміг перевізник «Юа Транс». Від початку повномасштабної російсько-української війни, фірма здійснює волонтерську діяльність та допомагає перевозити гуманітарні вантажі з-за кордону до різних точок України.

Про доставлену допомогу повідомила керівник Дрогобицького ТІЦ Ірина Марків.

Плитку для облицювання стін використають при облаштуванні модульно-каркасних будиночків, які зводять на вулиці Пилипа Орлика в Дрогобичі та ремонту гуртожитку, який переобладнують під житло для ВПО в Стебнику.

Нагадаємо місто-побратим Битом одним із перших кинулось підтримувати нашу громаду та Україну загалом після повномасштабного вторгнення росії на наші землі. В перші ж дні громада Битома зібрала кошти та передала місту реанімобіль, наповнений медикаментами та необхідними медичними засобами, який особисто доставив до кордону президент міста Маріуш Волош.

Згодом Битом неодноразово передавав Дрогобичу чимало гуманітарної допомоги, у вигляді продуктів харчування, засобів особистої гігієни та речей першої необхідності.

Що ж стосується будівництва житла для ВПО – Дрогобич веде її у декількох напрямках. На вулиці Пилипа Орлика зводять перший модульно-каркасний будинок на 12 квартир. А в Стебнику тривають ремонтні роботи в гуртожитку. Всі роботи ведуться силами місцевого бюджету, волонтерів та благодійних пожертв.

Дрогобич звернувся з листами до міст-побратимів, які можуть долучитись до підтримки будівельних робіт необхідними матеріалами. Наразі для будівництва є потреба в сантехнічному обладнанні, плитах мінераловатних для утеплення фасадів, клеючих сумішах та ін.

Перейти до вмісту