Зростає кількість недужих на COVID-19: 42 пацієнтів в інфекційному відділі Стебницької лікарні

11:56 6 Березня 2023

У порівнянні з минулим тижнем, кількість недужих на ковід зросла на 30%. Про це 6 березня під час щотижневої наради у міській раді повідомив начальник відділу охорони здоров’я Володимир Чуба.

За словами посадовця, ковідну недугу виявили у п’ятдесяти п’яти осіб. З них – сорок двоє опинилися на лікарняних ліжках. Шестеро пацієнтів важких.

Головний медик вкотре закликав мешканців громади при погіршенні стану здоров’я не зволікати та звертатися до сімейного лікаря.

Зараз ми спостерігаємо ріст захворюваності на ГРВІ. Симптоми у ковідних пацієнтів нічим не відрізняються на ранніх стадіях від ГРВІ, тому щоб вберегти себе та близьких, закликаю не займатися самолікуванням, а звертатися за фаховою медичною допомогою, – наголосив Володимир Чуба.

Зважаючи на збільшення ковідних недужих – в розпалі й вакцинальна кампанія. За інформацією медиків – пункти вакцинації у Дрогобичі працюють в центральній міській поліклініці, поліклінічному відділенні на вулиці Пилипа Орлика, у Стебницькій та районній поліклініках.

Лікарі наголошують – вакцинацію в першу чергу слід зробити особам похилого віку та людям, які мають супутні хвороби, щоб вберегти себе від ускладнень ковідної недуги.

Перейти до вмісту