Зимові канікули по-дрогобицьки: майстер-класи для дітей в бібліотеках міста, ковзанка та фестиваль «Галицької випічки»

15:19 30 Грудня 2022

Із 31 грудня в освітніх установах Дрогобича та територіальної громади стартують зимові канікули. Цьогоріч канікулярний період для учнів триватиме впродовж місяця часу – і завершиться 30 січня. Та відпочиватимуть не усі – дитячі садки Дрогобича та творчі заклади позашкілля працюватимуть у звичному режимі.

Щоб зимові канікули дрогобицьких дітей та дітей вимушено переміщених осіб були цікавими та насиченими– управління культури і розвитку туризму подбало про корисне та активне дозвілля школярів.

Зокрема, як повідомила Марта Андрусик, керівниця бібліотечної системи міста – у продовж січня як в центральній бібліотеці імені В’ячеслава Чорновола так і інших бібліотечних філіях міста проходитимуть майстер-класи та голосні читання. Окрім цього, впродовж січня функціонуватиме і послуга бібліо-няні в дитячій бібліотеці Дрогобича.

Творчим дозвіллям, колядками та художньою творчістю ми хочемо огорнути усіх дітей нашого міста та з числа переміщених осіб. Наші творчі установи працюватимуть впродовж січня тому запрошуємо усіх до корисного та цікавого дозвілля. Аналогічна ситуація із музичними школами Дрогобича, – наголосила Леся Татарська, керівниця відділу культури та мистецтв Управління культури та туризму ДМР.

Окрім цього, 13 січня у Дрогобичі заплановане цікаве загальноміське дійство – «Фестиваль галицької випічки». Фестиваль домашніх смаколиків у місті Котермака проходитиме другий рік поспіль. Його ініціює керівник відділу культури та мистецтв Леся Татарська. За її словами – фестиваль носитиме благочинну місію. Половину вилучених від продажу смаколиків коштів буде скеровано на потреби ЗСУ, зокрема 67 Окремого батальйону.

Фестиваль покликаний не лишень підтримати наших мужніх захисників, але й пропагувати смачну галицьку випічку. Адже погодьтесь – кожна господиня має рецепти пампушків, пляцків та інших різдвяних смаколиків, які успадкувала від мами та бабусі. Тому запрошуємо долучитись до нашого гастрономічного фестивалю усіх господинь Дрогобича та територіальної громади. Спільно творимо смачний дух свят у нашому місті, – наголошує Леся Татарська.

Також для активного дозвілля молоді та дітей – цього тижня у Дрогобичі в парку на вулиці Трускавецькій відкрили ковзанку.

Льодова арена покликана стати місцем активного зимового відпочинку для школярів.

Фото: майстер-клас «Петриківський розпис»
у Галереї сучасного мистецтва Дрогобицької дитячої художньої школи

Перейти до вмісту