Зима не застала зненацька: комунальники з першим снігопадом приступили до розчистки та посипання доріг

13:41 21 Листопада 2022

Наприкінці минулого тижня комунальні служби пройшли випробування першим снігом. Прибирали не лише на території міст Дрогобича і Стебника, а й у селах громади. Так як температурний режим коливався в межах 0 градусів за Цельсієм, сніг здебільшого танув, однак у темну пору доби на деяких відрізках дороги можна було спостерігати ожеледицю.

Щоб запобігти проблем на дорогах, комунальники розпочали розчистку вулиць від снігу та посипання доріг піщано-сольовою сумішшю.

Про розчистку доріг доповів на оперативній нараді директор КП «Служба муніципального управління» Володимир Суда, який позитивно охарактеризував роботу нового піскорозкидувача.

КП «СМУ» привело в готовність всю наявну техніку підприємства, яка очищатиме міста і села від снігових заметів. Це Bobcat Jcb, грейдер, трактор МТЗ, КАМАЗ, МАЗ, піскорозкидувачі, автомобілі із відвалом та вантажні автомобілі. Загалом мова йде про десять одиниць спеціалізованої техніки.

Також на вулицях Дрогобича розставили понад 70 контейнерів із піскосумішшю. Загалом на території громади таких контейнерів буде понад дві сотні.

«Всі наші служби спрацювали оперативно і злагоджено. Комунальники працюють цілодобово, транспорт при активних снігопадах виїжджає на розчистку вулиць і в нічний час. Тому прохання до всіх мешканців – ставитись з розумінням до таких робіт і не залишати хаотично припарковані автомобілі на дорогах», – наголосив міський голова Тарас Кучма.

Для того, щоб громада могла відстежувати роботу спецтехніки в режимі онлайн, фахівці комунального підприємства, спільно з ІТ-фахівцями міської ради розробляють спеціальний електронний сервіс. За задумом, робота такого сервісу дасть можливість не лише контролювати рух техніки, а й уникнути безпідставної критики.

Нагадуємо, повідомити про проблеми комунального характеру можливо за допомогою е-сервісу «Відкрите місто».

Перейти до вмісту