Зелене місто: практика довела – кронування деревам не шкодить

9:09 17 Серпня 2022

Цьогоріч на вулицях та в парках міста було проведено санітарну обрізку дерев. Роботи з кронування провели в парку Степана Бандери, Івана Франка, Студентському (вздовж головної алеї) та низці вулиць в центральній частині міста. Роботи розпочали в січні та проводили до весни.

Найбільше санітарної обрізки потребували зелені насадження в парку Степана Бандери. Тут дерева очистили від сухих та пошкоджених гілок.

Як стверджують у Дільниці зеленого господарства КП «Служба муніципального управління», кронування – це важлива складова догляду за деревами, яка звільняє рослину від сухих старих гілок та дає можливість сформувати здорову красиву крону.

На жаль, після останнього кронування, деякі «експерти» публікували фото обрізаних дерев, стверджуючи, що всі вони тепер засохнуть та загинуть.

Однак сьогодні можна спостерігати протилежне – після весняного кронування дерева випустили листя, зазеленіли та продовжують тішити дрогобичан та гостей міста своєю красою.

Якщо змалку проводити санітарну обрізку та формувати крону – то в дорослих дерев вона буде міцною та красивою. Звичайно можливість проведення таких робіт прямо залежить від того, чи є кошти. Однак ми намагаємось покращувати вигляд старих дерев та проводити додаткове озеленення міста, – розповіла начальниця Дільниці зеленого господарства КП «СМУ» Наталя Пилипів.

Цьогоріч на осінь заплановано провести кронування дерев на площі Ринок, вулицях Ковальській та Шевченка (обрізки потребують старі каштани).

Проводити кронування дерев Служба муніципального управління може лише на ділянках вулиць та парків, які обслуговує. Вздовж центральних доріг проходять лінії електропередач. Відтак на таких ділянках обрізка дерев проводиться силами обленерго.

На територіях багатоповерхівок, чи приватного сектору проводити обрізку дерев можуть самі ОСББ, замовивши вантажівку для вивезення гілок, або ж замовивши послугу обрізки дерев у Дільниці зеленого господарства КП «СМУ» за номерами телефонів 0675757062, 3-71-25, 3-79-27.

В Дільниці наголошують – комунальники завжди вітають ініціативи мешканців, які хочуть долучитись до озеленення міста, передати для висадки нові саджанці дерев, висадити в місті іменне дерево або ж повідомити про наявну проблему в громаді.

Перейти до вмісту