Заява-звернення міського голови Тараса Кучми щодо «проваленого голосування»

19:16 2 Квітня 2021

У четвер, 1 квітня, відбулося позачергове засідання сесії Дрогобицької міської ради. На початку засідання депутати фракції партії «Європейська солідарність» виступили зі зверненням до вищих органів влади з приводу незадовільної організації центральною владою протиковідних засобів та неефективного розслідування з провалу спецоперації.

Відтак, депутати вимагали включити це звернення до порядку денного та розглянути його.

Все відбулося так, як просили депутати від партії ЄС. Однак при голосуванні забракло голосів і рішення не було прийнято сесією міської ради.

Сьогодні ми бачимо, як у соціальних мережах починають з’являтися претензійні дописи до депутатського корпусу щодо «проваленого голосування».

Як міський голова, я застерігав під час сесійного засідання депутатів від ЄС, що таке рішення потребує ретельної підготовки та попереднього погодження між усіма політичними силами. Саме так ми діяли минулої каденції і цю практику продовжуємо й сьогодні. За таких умов підтримка звернень є стовідсотковою, а кожна політична сила має можливість внести свої корективи чи доповнення. Але мене не почули і вирішили подати на розгляд текст звернення, якого до моменту сесії ніхто не бачив. Важливо й те, що напередодні, 31 березня, відбулося засідання Погоджувальної ради, однак цього проєкту звернення ніхто від ЄСівців не озвучував.

Щодо заяви про провал у галузі охорони здоров’я з протидії коронавірусу, очевидно, такі репліки не є коректними, адже ми маємо співпрацю з обласною державною адміністрацією та вищими органами влади.

Щодо спецоперації, то як розвідник, я розумію якого рівня компетенції є ця справа, коли ведеться мова про держзраду на найвищому рівні керівництва державою. Це – компетенція Служби безпеки України, контррозвідки та інших органів, але аж ніяк не сесії міської ради.

Ще один важливий аргумент, що подібні рішення ми приймаємо після прийняття їх на рівні області чи великих міст. Хтось чув, що Львівська обласна рада приймала такі рішення?

Я з повагою ставлюся до кожного депутата міської ради, його пропозицій та проєктів рішень. Тому закликаю до конструктиву. Звинувачувати когось сьогодні у непатріотизмі – неприпустимо і непрофесійно.

Давайте тільки згадаємо рішення та звернення до керівництва держави про заборону діяльності партій «Опозиційна платформа – за життя» та партії «Шарія», про присвоєння звання Героя України з удостоєнням ордену Держави (посмертно) Євгену Коновальцю, про розслідування справи щодо вбивства Павла Шеремета та інші.

Це не є патріотизмом? Чи це не були консолідовані дії? Чи у цих зверненнях ми не закликали відповідні органи держави ефективно розслідувати будь які справи, особливо ті, які набули суспільного резонансу?

Депутатський корпус Дрогобицької міської ради завжди відрізнявся високим патріотизмом! Там, де патріотизм, там не повинно бути жодного політиканства чи «перетягування канатів».

Сьогодні ми бачимо, як ворог розраховує на дестабілізацію на місцях. Під різним інформаційним приводом формуються атаки на процес вакцинації, боротьбу з коронавірусом та інші державні справи.

Нагадую, що ми живемо у період, коли на теренах України триває війна з російським агресором.

Ми – одна з найбагатших держав. Наші хлопці вже довели, що ми можемо протистояти Російській Федерації. Тому ми повинні бути єдині у поглядах і у міській раді, а перед тим, як виносити надважливі проєкти рішень, заяв чи звернень, рекомендую кожній партії чи фракції, представленій у міській раді, попередньо погоджувати це з усіма колегами депутатського корпусу та політичними силами.

Кожна партія, представлена у міській раді, проявляє патріотизм до громади та держави. Тому й подібні заяви та звернення мають бути заздалегідь узгодженими та виваженими, а найголовніше – не роз’єднувати, а консолідувати суспільство.

Думаймо не про політичні амбіції, а про державу та громаду!

З повагою міський голова Тарас Кучма

Перейти до вмісту