Замість 2 тижнів – 20 хвилин: У Дрогобичі для молодих батьків запускають послугу «Е-малятко»

16:59 15 Травня 2020

У пологовому будинку Дрогобича та Центрі надання адміністративних послуг запускають послугу «Е-малятко». Тепер, щоб оформити народження дитини, потрібно подати лише одну заяву.

На разі така послуга доступна лише у великих містах України, таких як Києві, Харкові, Кривому Розі чи Вінниці. Дрогобич, серед малих міст України, став одним з перших, де впроваджують послугу «Е-малятко».

Послуга «Е-малятко» дозволить дрогобицьким молодим батькам за допомогою лише однієї заяви отримати 10 послуг з реєстрації дитини — у пологовому будинку або у Центрі надання адміністративних послуг для дітей віком до одного року.

Таким чином, скориставшись такою послугою, батькам не потрібно буде здійснювати з десяток візитів до установ, надавати 37 документів, що в результаті займе 2 тижні. З «Е-малятком» потрібно написати лише одну заяву та 15 хвилин часу і результат не змусить на себе чекати.

У Дрогобичі таку послугу планують запустити до 15 червня. Оскільки на разі сервіс перебуває у пілотному режимі, доступними з 10 об`єднаних послуг будуть тільки 8 з них:

1. Державна реєстрація народження дитини;
2. Реєстрація місця проживання народженої дитини;
3. Призначення допомоги при народженні дитини;
4. Призначення допомоги на дітей, які виховуються у багатодітних сім`ях;
5. Реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків;
6. Визначення походження народженої дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі між собою;
7. Визначення належності дитини до громадянства України;
8. Присвоєння дитині унікального номера запису в Єдиному державному демографічному реєстрі;

«Враховуючи реалії сьогодення та карантинні обмеження, яких мусимо дотримуватись через пандемію СOVID-19, впровадження цієї послуги є особливо актуальним та надзвичайно важливим зокрема для зменшення контактів молодих батьків у низці установ та організацій під час отримання послуги. Адже це берегтиме їх та малечу від небезпеки. Також як зараз, так і в майбутньому це значно економитиме час, який можна буде провести із новонародженою дитиною, а не стояти в чергах», – зазначає заступник міського голови Дрогобича Володимир Коцюба.

Перейти до вмісту