Закрийте небо над Україною: Дрогобицька міська рада прийняла звернення до усіх президентів країн, які входять в блок НАТО | Відео

17:55 6 Березня 2022
6 березня депутати Дрогобицької міської ради зібралися на позачергове 23 сесійне засідання. На порядку денному одне питання – звернення міського голови Дрогобича і представників усіх фракцій до президента Сполучених Штатів Америки, учасників Організації північноатлантичного договору та всіх президентів країн, які входять в блок НАТО із єдиною вимогою – закрити небо над Україною! Оскільки, російський окупант 11 день поспіль безжально атакує цивільне населення та цивільні об’єкти інфраструктури із повітря. Мова іде про житлові будинки, дитячі садки, школи, лікарні та пологові будинки у містах України. Як наслідок – сотні жертв та скалічених життів серед мирного населення України. Текст звернення, із сесійної трибуни, зачитав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.
“Одинадцять днів Україна чинить запеклий опір. Одинадцять днів найбільшу країну у центрі Європи намагаються знищити. Вогонь ведеться з неба прицільно, на ураження. Вночі, коли цивільне населення має спати. Це типово російський підхід, який вони застосували під час війни в Чечні та Сирії. Це не випадкові мішені, це цілеспрямований удар саме по цивільних об’єктах. Саме з неба.
Харків, Чернігів, Житомир, Маріуполь, Чугуїв, Ізюм, Буча, Ірпінь, Біла Церква – це не повний список українських міст, які ворог намагається сьогодні зрівняти із землею у прямому значенні.
Окрім цього, під контролем Російської Федерації наразі перебуває не тільки Чорнобильська АЕС, де окупанти утримують заручників та не дають замінити 95 працівників з 24 лютого. Сьогодні мова йде вже й про Запорізьку АЕС. Найбільшу в Європі із шістьма енергоблоками. Якщо вибух Запорізької АЕС станеться, наслідки будуть руйнівними не тільки для України, а й для всього світу, оскільки ядерна катастрофа такого масштабу перевищить всі попередні аварії на АЕС, включаючи Чорнобильську катастрофу та катастрофу на АЕС Фукусіма-Даїчі.
Ми, депутати Дрогобицької міської ради, звертаємось до Вас на підтримку прохання президента України Володимира Зеленського про впровадження зони закритого неба над Україною. Кожна згаяна хвилина – це смерті наших громадян, жінок та дітей. Це знищені наші міста та села, церкви та архітектура.
Закрийте небо над Україною! Врятуйте не Україну – врятуйте світ!”, – йдеться у зверненні, яке зачитав міський голова Дрогобича Тарас Кучма.
Текст звернення, депутати Дрогобицької міської ради, підтримали одноголосно. На завершення засідання, присутні у залі виконали Державний Гімн України.
Перейти до вмісту