Заклади освіти громади 22-24 лютого переводять на дистанційну форму навчання. У садках працюватимуть чергові групи

17:27 21 Лютого 2023

У зв’язку із підвищеною загрозою повітряних тривог та з метою недопущення зриву навчального процесу у Дрогобичі та територіальній громаді відділом освіти Дрогобицької міської ради прийнято рішення та рекомендовано усім навчальним закладам міста і громади у період з 22 по 24 лютого перейти на дистанційну форму навчання. Як пояснив Віталій Вовків, керівник відділу освіти ДМР – на дистанційну форму навчання в ці дні переходять усі заклади освіти. Що стосується садків міста – то у них працюватимуть по одній черговій групі.

Аналогічні рекомендації щодо дистанційної форми навчання для школярів сьогодні видало і Міністерство освіти та науки України. У рекомендаціях ідеться:

З метою убезпечення життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку повномасштабної війни росії проти України, Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет звернувся до начальників Київської міської військової адміністрацій та ОВА, керівників закладів освіти з рекомендацією здійснювати освітній процес в закладах освіти з 22 до 24 лютого 2023 року в дистанційному форматі.

Відповідний лист надіслано керівникам усіх освітніх відомств та установ по Україні. Сам Міністр Сергій Шкарлет так коментує вимушену дистанційку напередодні річниці повномасштабного вторгнення.

Наближається дата, яка принесла страшне горе на українську землю. День, який поділив наше життя на «до» і «після». 24 лютого 2022 року розпочалося жорстоке повномасштабне військове вторгнення рф. Відтоді щодня гинуть наші захисники, цивільне населення, ворог цілить по житлових будинках, школах, лікарнях, музеях. російські військові та їхні найманці нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, для них не існує заборон щодо застосування зброї. Тож вважаємо за необхідне вжити превентивні заходи та вірити в наші ЗСУ, – зазначає Міністр Сергій Шкарлет.

Відповідне звернення до громади зробив й міський голова Тарас Кучма.

Додамо, станом на сьогодні внаслідок агресії рф в Україні пошкоджено 3 128 закладів освіти, з яких 441 – вщент зруйновано. Від рук окупанта загинула 461 дитина, 926 – отримали поранення.

Перейти до вмісту