Е-садок: Заклади освіти Дрогобицької громади працюватимуть з новим сервісом електронної реєстрації дітей

8:37 21 Грудня 2022

Відділ освіти Дрогобицької міської ради прийняв рішення про перехід на новий сервіс електронної реєстрації до закладів дошкільної освіти – Е-садок, який допомагає забезпечити відкритий та прозорий процес формування черг та зарахування дітей до освітніх закладів.

Відповідне рішення було підтримане в ході чергового засідання виконавчого комітету Дрогобицької міської ради.

Про переваги нового сервісу доповів начальник відділу освіти Віталій Вовків.

«Перехід на сервіс Е-садок рекомендований департаментом освіти. По своїх функціях він не програє блокчейну, однак по вартості обслуговування різниця між ними просто колосальна» – наголосив Віталій Вовків.

На жаль, послуги блокчейну, яким досі користувались заклади освіти Дрогобицької громади сильно подорожчали. Станом на зараз сервіс електронної реєстрації хоче понад 11 тисяч гривень за обслуговування одного закладу освіти в рік.

Враховуючи те, що в Дрогобицькій громаді послугами електронної черги користувались 32 заклади освіти, прозорість та відкритість електронної черги обійдеться у кругленьку суму.

Натомість послуги сервісу Е-садок обійдуться лише у 2 тисячі гривень на рік за всі заклади дошкільної освіти та 5 тисяч гривень в рік – за обслуговування всіх шкіл.

Перехід на новий сервіс відбудеться з 2 лютого наступного року. До того часу відділ освіти обіцяє підготувати всі необхідні роз’яснення та відео-інструкції для батьків про те, як правильно зареєструвати дитину та як стежити за просуванням черги.

Перейти до вмісту