Енергетичні виклики зими: Тарас Кучма проінспектував облаштування пунктів незламності у Дрогобичі

9:05 1 Грудня 2022

Через масовані ракетні обстріли окупантом об’єктів критичної інфраструктури, перед Україною стоять серйозні виклики та загрози в плані енергетичної безпеки. Це у свою чергу призводить до серйозних проблем та перебоїв з електропостачанням в усіх містах України.

У зв’язку з цим на державному рівні було прийнято розгорнути по всій країні пункти незламності для забезпечення мешканців теплом та можливістю випити гарячого чаю, чи підзарядити техніку.

У Дрогобицькій громаді також розгортають та доукомплектовують усім необхідним пункти незламності для населення. За словами керівника відділу надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ДМР Ігор Юзьв’як — на території Дрогобича та територіальної громади функціонуватиме 11 таких пунктів. Із них — один у Стебнику, один у Лішні та дев’ять у Дрогобичі.

Як зазначив Ігор Юзьв’як, на території Дрогобича та Стебника 10 таких пунктів незламності уже забезпечені генераторами потужністю до 10 КВт, в одному з пунктів триває процес встановлення додаткового джерела живлення. Також в усіх 11 пунктах забезпечено достатній запас питної та технічної води. У 10 пунктах встановлено телевізори, вогнегасники та наявні найелементарніші укриття.

Днями один з таких пунктів, що розташований на базі Народного дому у Дрогобичі проінспектував очільник громади Тарас Кучма. Так, з початку повномасштабного вторгнення там облаштоване укриття, розміщено лавки для сидіння, зроблено освітлення і розетки.

Такі пункти незламності — це острівець безпеки, тепла, стабільності та єдності для мешканців. Тому усім, хто потребує зігрітися, має потребу в зарядному пристрої, чи елементарно бажає підкріпитись теплим чаєм, можуть приходити в ці пункти та користуватись тими благами, які там є. Спільно ми переживемо цю зиму, — прокоментував очільник громади Тарас Кучма.

Так як перший пункт незламності у Дрогобичі уже функціонує на Майдані Тараса Шевченка – у ці дні будуть доукомплектовані та запрацюють і інші 10 пунктів. Вони будуть відкриті за такими адресами:
– м. Дрогобич вул. Козловського, 81 «Наша Хата»,
– вул. Б. Лепкого, 9 КП Дрогобицька лазня»,
– вул. І. Франка, 20 Народний дім імені І. Франка,
– вул. Грушевського, 136 Ліцей №16,
– вул. Самбірська, 70 Гімназія №17,
– вул. Т. Шевченка, 18 приміщення колишньої школи №15,
– вул. Б. Лепкого, 19 Ліцей імені Б. Лепкого,
– площа Ринок, 1 приміщення міської ради,
– майдан Тараса Шевченка,
– м. Стебник – майдан Шевченка, 5 Народний дім,
– с. Лішня, вул. І. Франка навчальний

Перейти до вмісту