Дрогобич туристичний: для зручності гостей міста у ТІЦ доступні мапи туристичних маршрутів

9:57 23 Березня 2023

Дрогобич — колоритне місто зі своїми традиціями, визначними принадами та особливостями. Щоразу місто солі стає дедалі впізнаваним у туристичній площині та приваблює сотні туристів.

Для того, щоб ознайомити гостей міста з місцевістю, туристичними принадами, архітектурними пам’ятками та зацікавити у туристичних маршрутах, Управління культури та розвитку туризму ДМР спільно з Туристично-інформаційним центром Дрогобича напрацювали низку туристичних мап.

Карти туристичних принад та цікавих маршрутів у місті почали розробляти ще кілька років тому. Відтак, їхня колекція постійно поповнюється креативними новинками.

Ми хотіли створити не просто інформативні, але й естетичні туристичні карти, які будуть приваблювати гостей. Основна наша мета — щоб туристи зацікавились принадами не лише нашого міста, але й цілої громади. Ще однією перевагою карт є те, що вони знайомлять туристів не тільки з визначними місцями, але й з гастрокультурою Дрогобича, — розповіла Ірина Марків, керівник ТІЦ.

Загалом було розроблено близько семи туристичних карт. Для туристів презентовані як і загальні мапи міста, так і детальні мапи туристичних принад такі, як карти Соляного шляху, Нафтова карта Дрогобича, Місцями Бруно Шульца та інші. Деякі карти доступні у друкованому варіанті у Туристично-інформаційному центрі Дрогобича — їх дають туристам безкоштовно. Повний перелік карт можна завантажити у електронному варіанті на сайті.

Як розповіла Ірина Марків, туристи дуже позитивно відгукуються про карти та радо користуються такою послугою ТІЦу. Так, за період 2018-2022 років роздано близько 37 000 загальних мап міста.

Про найменших туристів міста Котермака також подбали та створили дитячу мапу. На карті промарковано та описано 32 локації, які точно зацікавлять малечу.

Зараз у планах ТІЦ оновити карту «Місцями Бруно Шульца». Відтак, хочуть зробити ребрендинг мапи — як інформаційно, так і візуально.

Додамо, частину туристичних карт маршрутів ТІЦ Дрогобича створює спільно з Управлінням культури та розвитку туризму ДМР.

Перейти до вмісту