Дрогобич продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб – наразі можливості міста дозволяють прийняти понад 600 людей

13:40 25 Квітня 2022

Таку інформацію озвучила на черговому засіданні Гуманітарно-координаційного центру Оксана Матчишин, керівник міського центру соціальних служб у Дрогобичі, відповідальна за поселення переселенців. За її словами, станом на 24 квітня, в місті Котермака взято на облік 12 150 осіб, наразі ж у Дрогобичі мешкає 9 910 внутрішньо переміщених осіб.

Зазвичай переселенці живуть в гуртожитках навчальних закладів міста, в приміщеннях навчальних установ, а також в приватному секторі. За твердженнями Оксани Матчишин, в ці дні, після невеликого зниження потоків переселенців в Дрогобич, інтенсивність знову відновилася.

Люди їдуть до нас із гарячих точок, де ведуться активні військові дії. Зазвичай це жінки із дітьми, які прибувають із Запоріжжя, Дніпропетровщини, Харкова та інших міст, – додає Оксана Матчишин.

Керівник Гуманітарно-координаційного центру, заступник міського голови Андрій Ковч, дав доручення відповідальним особам промоніторити кількість наявних для проживання переселенців місць у Дрогобичі. За попередніми підрахунками, наразі, місто готове прийняти понад 600 осіб.

За твердженнями Андрія Ковча, усім навчальним установам Дрогобича, які нині активно приймають на поселення внутрішньо переміщених осіб, слід бути готовими до того, що з початком навчального року у їхніх стінах буде відновлено освітній процес.

Перейти до вмісту