«Дрогобич повинен стати другим економічним фронтом України» – Тарас Кучма про перенесення в місто бізнесу із центру та сходу України

14:02 15 Березня 2022

У світлиці Дрогобицької міської ради 15 березня керівництво міста спільно із управлінням інвестицій та економічного розвитку провели зустріч із представниками бізнес структур та підприємств міста Котермака.

Мета зустрічі – донести до місцевого бізнесу інформацію про те, що в час активний воєнних дій у низці міст України – чимало підприємств із сходу та центру нашої держави готові перемістити свої фірми, заводи та виробництва у безпечні місця, тобто на Львівщину та зокрема у Дрогобич.

Маємо відкрити на Дрогобиччині другий економічний фронт, який зрушить економіку із мертвої точки та куватиме кошти, за які ми з вами й надалі купуватимемо бронижилети та інше оснащення для наших воїнів. Пропозиція від влади до бізнесу міста проста – надати інформацію про вільні ресурси (приміщення та склади – ред.), щоб на наші території зайшов бізнес, який сьогодні призупинив свою діяльність через війну. Дрогобич безпечна територія – тому маємо продемонструвати, що готові надати у нашому місті виробничі площі для відкриття тут нових підприємств та фірм. В свою чергу ми отримаємо нові робочі місця та надходження до нашого бюджету, – наголосив міський голова Тарас Кучма.

За пропозицією керманича громади – влада Дрогобича готова посприяти у вирішенні питань із комунікаціями та частково ремонтними роботами наявних приміщень за умови, що туди стовідсотково готовий переїхати бізнес, який зараз згорнув свою діяльність через війну.

Станом на 15 березня Дрогобич прийняв майже 10 тис. внутрішньо переміщених осіб. Серед цієї кількості є і люди, які готові перенести у наше місто, та на Львівщину зокрема, свої підприємства. Ми готові посприяти в тому, щоб вони таки переїхали до нас. Тому закликаю вас, наш місцевий бізнес, тримати діалог із владою, озвучити перелік проблем, які нам слід спільно вирішити, щоб стати привабливими для нового бізнесу в нашому місті. Маємо спільно розгорнути потужний економічний фронт на теренах Дрогобиччини у непростий для країни час, – підкреслив Тарас Кучма.

Як додав начальник відділу економічного розвитку та інвестицій ДМР Тарас Бачинський, за ініціативи ЛОДА,  в регіоні напрацювали перелік об’єктів, які можна реставрувати згідно урядової програми та облаштувати під житло для бізнесу, який готовий сюди переїхати.

Також додам, що нашим управлінням уже напрацьовано базу вільних об’єктів під новий бізнес у Дрогобичі та їхні можливості. Цей перелік практично щоденно ми  розширюємо і доповнюємо, – додав Тарас Бачинський.

Перейти до вмісту