Дрогобич-Краків: від бізнесових відносин між водоканалами до партнерства між містами

14:13 15 Квітня 2022

Бізнес – це основа розвитку економіки міст. Систематизація відносин між бізнесом та органами місцевого самоврядування дає можливість розвитку партнерських відносин між містами.

Сьогодні ця тема є вкрай важливою, адже завдяки налагодженій партнерській співпраці дрогобицьких підприємців з містами у Польщі та Франції, вдалось оперативно налагодити відносини на рівні органів місцевого самоврядування та забезпечити якісну логістику надання Україні допомоги у протистоянні російським загарбникам. Однак, бізнесові відносини налагоджені не лише між приватними комерційними структурами, а й підприємствами комунальної власності.

Так, багаторічна співпраця Дрогобицького та Краківського водоканалів стала основою нових відносин на офіційному рівні між Дрогобичем та Краковом.

Після крайнього візиту до Дрогобича делегації на чолі з головою правління Краківського водоканалу Пйотром Зєнтарою, від очільника міста Кракова Яцека Майхровського надійшло запрошення для Тараса Кучми – відвідати з офіційним візитом Краків.

Найактуальніша тема – підтримка краків’янами українського народу у протистоянні російським загарбникам, які вторглися на терени України і своїми компрометуючими діями становлять реальну загрозу для європейського союзу. Також керівництво Дрогобицької громади зацікавлене у отриманні досвіду будівництва інженерних мереж та облаштуванні благоустрою за європейськими стандартами.

Під час зустрічі з польськими колегами у Дрогобичі, яку організували керівники КП «Дрогобичводоканал» Роман Шагала та КУ «Інститут міста Дрогобича» Володимир Кондзьолка, міський очільник Тарас Кучма вручив гостям подяки для громади та президента Кракова за активну допомогу, яку надають Дрогобичу з перших днів повномасштабного вторгнення росії на терени України.

Як зазначає Володимир Кондзьолка, президент Кракова вже отримав подяки та презент з Дрогобича і підтвердив готовність до зустрічі з міським головою Тарасом Кучмою.

«Такий жест з боку керівництва Кракова є важливим і почесним для Дрогобицької громади, адже досі краків’яни співпрацювали з містами обласного значення та столицею України – Києвом. Завдяки налагодженому бізнесовому партнерству між водоканалами нашого міста та Кракова, ми маємо чимало друзів у Польщі, які першими відгукнулися на наш заклик про допомогу. Сьогодні ми працюємо над перспективним планом розвитку громади у післявоєнний період. Тому нам важливий європейський досвід. Щиро дякую президенту Кракова Яцеку Майхровському за приятельський жест. Ми неодмінно проведемо зустріч найближчим часом. А всіх підприємців закликаю ставати амбасадорами нашої громади та допомагати розвивати партнерські відносини на міжнародному рівні», – прокоментував Тарас Кучма.

Перейти до вмісту